Έφτασε το 2024 στο νότιο ημισφαίριο, με αποτέλεσμα οι Έλληνες της διασποράς να ζουν ήδη στο νέο έτος. Μαζί τους, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και οι υπόλοιποι Έλληνες τενίστες, που βρίσκονται ήδη στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας προκειμένου να λάβουν μέρος στα παιχνίδια του United Cup ως εθνική ομάδα, πριν ο Τσιτσιπάς πάρει τη δάδα για να παίξει στο Australian Open, το πρώτο Major της χρονιάς (14-28 Ιανουαρίου). Πρώτος αντίπαλος θα είναι η Χιλή, ενώ και η απούσα της παρέας, Μαρία Σάκκαρη, θα ενισχύσει την ομάδα αρχής γενησομένης από τα ξημερώματα της Τρίτης, 2 Ιανουαρίου. 

Ο Τσιτσιπάς άλλαξε χαμογελαστός χρονιά στο Σίδνεϊ χωρίς τη σύντροφό του, Πάουλα Μπαντόσα, αλλά με ομοϊδεάτες και ομόγλωσσους: τον αδελφό του, Πέτρο, τον πατέρα του, Απόστολο, τον Στέφανο Σακελλαρίδη, τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ και τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.





Η ελληνική παρέα βρέθηκε σε εστιατόριο και εκεί γιόρτασαν την αλλαγή του χρόνου, ενώ η ατμόσφαιρα δονήθηκε από ελληνικά τραγούδια. Ο Τσιτσιπάς τραγούδησε Κωνσταντίνο Αργυρό, οι δύο τους γνωρίζονται καλά, έχουν φιλική σχέση και μιλούν με τα καλύτερα λόγια ο ένας για τον άλλον.