Η δεύτερη μέρα του χρόνου θα είναι πάντα χαραγμένη στο μυαλό του Ματίας Αλμέιδα λόγω των γενεθλίων του πατέρα που πλέον δε βρίσκεται στη ζωή.

Η συγκινητική ανάρτηση του Αλμέιδα για τον πατέρα του 

Ο προπονητής της ΑΕΚ θυμήθηκε τα γενέθλια του πατέρα του και έφτιαξε μια ιδιαίτερη μπλούζα με τη φωτογραφία των δύο, γράφοντας από πάνω "Μαζί για πάντα" με τον "Πελάδο" να κάνει μία ανάρτηση στα social media γράφοντας χαρακτηριστικά: "Σήμερα θα γινόσουν 81 και θα ήθελα πολύ να σε πάρω και να σου πω "χρόνια πολλά μπαμπά", αλλά θα κοιτάξω τον ουρανό και ξέρω ότι θα το ακούσεις έτσι κι αλλιώς. Χρόνια πολλά, μπαμπά."


Η αναφορά του Αλμέιδα στον πατέρα του και το δέσιμο με την ΑΕΚ

Ο Ματίας Αλμέιδα παλαιότερα σε συνέντευξη του ανέφερε για την κατάσταση που βρήκε στην ΑΕΚ και το χαμό του πατέρα του κατά τη διάρκεια της πανδημίας: " Εμείς ήρθαμε στην Ελλάδα ως ξένοι πριν μικρό διάστημα, αλλά ξέρω πώς όταν βρίσκεσαι με εκείνους που έγραψαν ιστορία, γίνεσαι οικογένεια. Έχασα τον πατέρα μου από την πανδημία, θα ήθελα πολύ να είναι εδώ για να με έβλεπε να είμαι κομμάτι αυτού του κλαμπ. Η ΑΕΚ είναι ο πατέρας και η μητέρα μας και εμείς τα παιδιά της. Ελπίζω να γράψουμε και εμείς ιστορία όπως εσείς. Η Ένωση μας κάνει πιο δυνατούς."