Από τη μια πλευρά ένας πίνακας ζωγραφικής. Μια ομάδα που από το ξεκίνημα της σεζόν προσπαθεί να εξελίσσει τις επιθετικές αρετές και παρότι έπαιξε χωρίς το πρώτο της «βιολί» (τον Καρλίτος), πανηγύρισε μία από τις μεγαλύτερες νίκες των τελευταίων ετών (1-0). Από την άλλη μια... ποδοσφαιρική καρικατούρα. Και πιστέψτε μας, ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός μοιάζει ιδιαίτερα επιεικής για την πρώτη εμφάνιση του Ολυμπιακού μέσα στο 2024. 

Σε μια περίοδο που οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» είχαν πιστέψει σε καλύτερες μέρες λόγω της έντονης δραστηριότητας της ομάδας τους από το ξεκίνημα της μεταγραφικής περιόδου, η εικόνα που παρουσίασαν στη Φθιώτιδα ο Κάρλος Καρβαλιάλ και οι παίκτες του μόνο σε επίδοξο διεκδικητή τίτλου της Super League δεν παραπέμπει.  

Ένας θλιβερός Ολυμπιακός από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό

Η εικόνα των «ερυθρόλευκων» στο ξεκίνημα της αναμέτρησης θύμιζε υπαλλήλους που εκμεταλλεύονται το εορταστικό κλίμα των ημερών και... παίρνουν άδεια από τη σημαία για να απουσιάσουν 2-3 εβδομάδες από το γραφείο! Χωρίς ίχνος υπερβολής αν έβλεπε κανείς το παιχνίδι σε ασπρόμαυρη τηλεόραση και δεν μπορούσε να διακρίνει τα χρώματα στις φανέλες των δύο ομάδων, θα πίστευε ότι η Λαμία ήταν εκείνη που... διεκδικούσε το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό στη  Super League 2. 

Το γκολ του MVP της αναμέτρησης Σλίβκα μόλις στο 4' και κυρίως η παθητικότητα με την οποία σύσσωμη η ενδεκάδα των Πειραιωτών αρκέστηκε να παρακολουθεί τον Λιθουανό να ανοίγει το σκορ αποτελούν την αποτύπωση της... τουριστικής διάθεσης με την οποία εμφανίστηκαν οι φιλοξενούμενοι στο «Αθανάσιος Διάκος». Θαρρείς και είχαν πάει εκδρομή στη μαγευτική Παύλιανη! 

Η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης των παικτών του Καρβαλιάλ, όμως, δεν επιδρούσε αρνητικά στις ενέργειές τους μόνο στα καρέ του Πασχαλάκη, αλλά και σε εκείνα του Κοσέλεφ. Πώς αλλιώς να δικαιολογήσει κανείς την ευκολία με την οποία πέταξε στα σκουπίδια ο Μασούρας το γκολ της ισοφάρισης στο 7'; 

Το σενάριο, μάλιστα, θα μπορούσε να είναι και πιο εφιαλτικό για τους «ερυθρόλευκους» αν ο Πασχαλάκης δεν αποσοβούσε το 2-0 στο 12' με εξαιρετική διπλή επέμβαση... 

Πάλι καλά που υπήρχε ο Πασχαλάκης για τον Ολυμπιακό

Και να 'ταν αυτή η μόνη φορά που ο διεθνής τερματοφύλακας έσωσε τα όποια προσχήματα για τους συμπαίκτες του που έμοιαζαν να βρίσκονται σε κατάσταση... αποσύνθεσης; Στο 37' ο Αμαράλ προσπέρασε σαν να μην υπήρχε τον Ροντινέι, σέρβιρε υπέροχα στον Ακούνια, εκείνος τα έκανε όλα σωστά, αλλά είδε τον Πασχαλάκη να του... παίρνει την μπουκιά απ' το στόμα με νέα εκπληκτική επέμβαση στη δεξιά του γωνία. 

Η τραγική εικόνα των παικτών του ανάγκασε τον Καρβαλιάλ να αναζητεί λύσεις στον πάγκο του από το 25', καθώς στα μέσα του ημιχρόνου έδωσε εντολή σε αρκετούς αναπληρωματικούς να ξεκινήσουν «ζέσταμα». Το πρόβλημα του Πορτογάλου τεχνικού, βέβαια, δεν αφορούσε ποιον να έβαζε, αλλά ποιον απ' όλους να έβγαζε! 
Χωρίς ίχνος υπερβολής ο ένας ήταν χειρότερος από τον άλλον. Έψαχνες να βρεις έστω μία κερδισμένη μονομαχία από παίκτη του Ολυμπιακού και η μόνη περίπτωση που θυμόσουν κάποιον παίκτη της πειραϊκής ομάδας να μπαίνει γερά στη φάση, ήταν εκείνη που τραυματίστηκε στο στόμα ο Φορτούνης ύστερα από σφοδρή σύγκρουση με τον Τζανδάρη. 

Με τους «ερυθρόλευκους» να προκαλούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ... οίκτου και οργής στους φίλους τους που παρακολουθούσαν τηλεοπτικά την αναμέτρηση (σ.σ.: είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με 1(!) σουτ εντός εστίας) άπαντες αναζητούσαν τον παίκτη εκείνο που θα έβγαζε το... κάρο από τη λάσπη! 

Απέναντί τους, άλλωστε, είχαν μια ομάδα που έχει αποδείξει πολλάκις στη διάρκεια της φετινής σεζόν ότι δεν μασάει απέναντι στους μεγάλους και προσπαθεί να διεκδικήσει βαθμούς σε όλους τους αγώνες της, ανεξαρτήτως βαθμού δυσκολίας. Το λες και... παράσημο στο πέτο του Λεωνίδα Βόκολου. 

Ο Καρβαλιάλ έψαξε σανίδα σωτηρίας στον Ναβάρο

Με την εικόνα του Ολυμπιακού στο χορτάρι να προκαλεί απορίες για το τι έκαναν στο διάστημα της διακοπής ο Καρβαλιάλ και οι παίκτες του στου Ρέντη, ο Πορτογάλος αναζήτησε σανίδα σωτηρίας σε έναν ποδοσφαιριστή που καλά καλά δεν γνωρίζει τα κατατόπια στο προπονητικό κέντρο των «ερυθρόλευκων». 

Με τον Φραν Ναβάρο να παίρνει τη θέση του αρνητικού Γιόβετιτς στην κορυφή της επίθεσης οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να γίνονται σταδιακά πιο πιεστικοί, αλλά ακόμη και οι «θεοί του ποδοσφαίρου» έδειξαν διάθεση να τους τιμωρήσουν για την... αθλιότητα του πρώτου ημιχρόνου. Ίσως γι' αυτόν τον λόγο να έστειλαν την εκτέλεση πέναλτι του Φορτούνη στο οριζόντιο δοκάρι (στο 50' ύστερα από καθαρό χέρι του Νούνιες σε σέντρα του Ορτέγα). 

Οι φιλοξενούμενοι επιχειρούσαν διαρκώς με ανορθόδοξο τρόπο να παραβιάσουν την εστία του Κοσέλεφ, χωρίς να βγάζουν ούτε μισό αυτοματισμό, λες και έδιναν το πρώτο φιλικό παιχνίδι της σεζόν. 

Ειλικρινά είναι απορίας άξιον τι έβλεπε ο Κάρλος Καρβαλιάλ για 70 λεπτά από τον πάγκο του και επέλεξε να διαφοροποιήσει δραστικά τα πλάνα της ενδεκάδας του μόνο στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Όσο κι αν συνέχιζε να του προσφέρει... οξυγόνο ο Πασχαλάκης, τίποτα δεν αποδείχτηκε αρκετό για να γλιτώσουν ο Πορτογάλος τεχνικός και ο Ολυμπιακός το χειρότερο ποδαρικό που θα μπορούσε να υπάρξει στη νέα χρονιά. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα των «ερυθρόλευκων» στην Περιφέρεια ύστερα από... 5 χρόνια και 3 μήνες (τελευταία φορά είχε ηττηθεί 21 Οκτωβρίου του 2018 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο). Αντίθετα ο Λεωνίδας Βόκολος και οι δικοί του ποδοσφαιριστές είχαν κάθε λόγο να ανοίξουν ετεροχρονισμένα τις δικές τους... σαμπάνιες! 

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Αμαράλ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (62' Στάνκο), Τζανδάρης, Τσιλούλης (90' Μάλτσι), Ακούνια (71' Σίντκλεϊ), Σλίβκα, Μαρτίνεθ (71' Τόσιτς).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγα (71' Ρίτσαρντς), Έσε (81' Αλεξανδρόπουλος), Καμαρά (72' Καρβάλιο), Φορτούνης, Ποντένσε (81' Μπιέλ), Μασούρας, Γιόβετιτς (46' Ναβάρο).