Ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε τους 23 βαθμούς στη βαθμολογία της Super League, έναν πίσω από τον πέμπτο Άρη, τον οποίο νίκησε 3-2 αν και βρέθηκε πίσω 2-0 στο 14'.

Ένα τέταρτο πήρε στον Άρη να αποκτήσει ασφαλή διαφορά στο ματς στην Τρίπολη για τη 16η αγωνιστική της Super League. Οι “κίτρινοι” μπήκαν στο Παμπελοποννησιακό προκειμένου να παίξουν στοχευμένα και ο Αστέρας, που ήθελε τη νίκη για να φτάσει τη διαφορά στον ένα βαθμό από το συγκρότημα του Άκη Μάντζου και να γλυκοκοιτάζει την πέμπτη θέση της βαθμολογίας, πάγωσε πολύ νωρίς. Ήδη, στο 14’ το ταμπλό του γηπέδου έγραφε 2-0 και ο Αστέρας χρειάστηκε το χρόνο του για να συνέλθει, πετώντας σχεδόν ένα ημίχρονο, με το επίρρημα, πάντως, να έχει σημασία.

Ο Άρης δεν άργησε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στο πρώτο παιχνίδι της Super League για το 2024. Ήταν ο Λορέν Μορόν, που βρήκε τον Σαμόρα, ο οποίος ανατράπηκε από τον αμυντικό του Αστέρα, Χουχούμη, για τον οποίο το ματς δεν πήγε. Ο Μορόν ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι, έφτασε τα 10 γκολ στη Super League και παραμένει ο πρώτος σκόρερ της.

Πριν καταλαγιάσει ο καπνός, ο Άρης έφτασε και σε δεύτερο, όταν ο Φαμπιάνο βρήκε το δραστήριο Σαμόρα, εκείνος τροφοδότησε τον Σουλεϊμάνοφ, που πλάσαρε για το 2-0 στο 14’.

Ο Αστέρας έμοιαζε χαμένος από χέρι, ενώ ο Άρης μπήκε πάρα πολύ νωρίς σε διαδικασία συντήρησης, κάτι που εν τέλει δεν του βγήκε σε καλό.

Οι “κίτρινοι” είχαν ευκαιρία στο 33’, αλλά όλα άλλαξαν όταν ο Αστέρας δεν κατάφερε να σκοράρει 43’, με την προσπάθεια του Κρέσπι. Ο τελευταίος δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ από τη μικρή περιοχή και σε κενή εστία, αλλά ο Αστέρας πήρε θάρρος και ενέτεινε περαιτέρω την πίεσή του πριν βγει το ημίχρονο.

Αστέρας Τρίπολης: Το δικό του τέταρτο που “κατάπιε” τον Άρη

Οι Πελοποννήσιοι είχαν, μετά το διπλό σφύριγμα, κάνει αριθμητικά καλύτερο ημίχρονο από τον Άρη, με 2,1 expected goals έναντι 1,4, ενώ πήραν το… μισό: ένα άγαρμπο μαρκάρισμα του Μοντόγια στον Καλτσά και η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μιριτέλο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων,  η μόνη τελική στην εστία από τις συνολικά επτά των γηπεδούχων, άλλαξε την αίσθηση του παιχνιδιού, αφού ο Αστέρας όχι μόνο ήταν μέσα και σκόραρε σε καίριο σημείο, αλλά ήταν και ανώτερος στο τερέν.  

Η ανάπαυλα δεν ανέκοψε τη ροή του Αστέρα, αν μη τι άλλο ανέδειξε τη συνειδητοποίηση ότι έπρεπε να αδράξει το μομέντουμ. Η ομάδα του Ράσταβατς έπαιξε ποδόσφαιρο Ράσταβατς και έφτασε γρήγορα στην ισοφάριση. Ο Μιριτέγιο βρήκε την κεφαλιά που έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 50’ και 2’ αργότερα το γκολ κατακυρώθηκε από τον VAR.Το παιχνίδι είχε αλλάξει πολύ, το πρώτο τέταρτο έμοιαζε μακρινό παρελθόν και ο Αστέρας έψαχνε, με πείνα λυσσαλέα, το τρίτο γκολ. Το βρήκε άξια στο 61’, ακόμα κι αν το λάθος του Ζιλ ήταν χονδροειδές, αφού ο Ζούγλης ήταν σε θέση να ψυχανεμιστεί ότι οι “κίτρινες βάσεις” έτριζαν συθέμελα. Ο τελευταίος πήρε την μπάλα και τροφοδότησε τον Μουνάφο, ο οποίος σκόραρε το γκολ της ανατροπής. Μάλιστα, ο Ζιλ τραυηματίστηκε στη φάση του γκολ και δεν επέστρεψε στην αναμέτρηση. 

Το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει και, παρ’ ότι ο Αστέρας πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, ο Άρης ήξερε ότι ήθελε μόνο μία στιγμή για να περισώσει ό,τι θα ήταν πολύ χρήσιμο. Οι προσπάθειές του, όμως, είχαν έντονο το στοιχείο του βεβιασμένου και όλες έφυγαν εκτός εστίας. Το τριπλό σφύριγμα επέτρεψε στον Μίλαν Ράσταβατς και τους συνεργάτες του να πανηγυρίσουν αγκαλιασμένοι, όχι μόνο για τη βαθμοθηρία του πράγματος, αλλά και για το χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα τους. 

Αστέρας (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Καρμόνα, Μουνάφο, Γκος, Ζούγλης, Κρεσπί, Καλτσάς, Μιριτέλο.

Άρης (Άκ. Μάντζιος): Κουέστα, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Μοντόγια (83’ Φεράρι), Ζιλ (67' Σαβέριο), Πάρδο (83' Ρουπ), Ζαμόρα, Σουλεϊμάνοφ, Παναγίδης, Μορόν.