Η κορυφαία φετινή εμφάνιση του Περιστερίου ήρθε την... κατάλληλη στιγμή καθώς η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη κέρδισε με 92-110 την Ρίτας μέσα στο Βίλνιους για τα Play-In του Basketball Champions League έχοντας ποσοστά... ΝΒΑ στην επίθεσή τους (9/10 βολές, 25/46 δίποντα, 17/25 τρίποντα, 26 ασίστ).

Ο Τζο Ράγκλαντ ήταν απολαυστικός (25π. 15ασ.), ο Τρέβορ Τόμπσον (21π. 9ρ.) δεν είχε αντίπαλο στη ρακέτα ενώ ο Λεωνίδας Κασελάκης (15π. 5ρ.) έβαλε μεγάλα σουτ όποτε χρειάστηκε σε μια εμφάνιση που δεν υστέρησε ουσιαστικά κανείς. Πλέον η σειρά μεταφέρεται στο κλειστό του Περιστερίου με την ομάδα του Σπανούλη να χρειάζεται νίκη για να μπει στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Ιδανικό ξεκίνημα για το Περιστέρι για... 8:30' λεπτά

Το Περιστέρι μπήκε εξαιρετικά στο παιχνίδι και βρέθηκε να προηγείται μέχρι και 14-28 περίπου 1:30’ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Οι παίκτες του Σπανούλη είχαν εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση και στην άμυνα προδόθηκαν μόνο από κάποια ελεύθερα σουτ που βρήκαν οι Λιθουανοί. Ένα κακό διάστημα μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου οδήγησε σε ένα 8-0 των γηπεδούχων που μείωσαν τη διαφορά.

Ο Ράγλαντ έκανε ότι ήθελε στο Βίλνιους

Η ελληνική ομάδα όμως μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο με σερί 7-0 και αύξησε εκ νέου τη διαφορά με τον Ράγκλαντ να κάνει ότι θέλει στο πρώτο ημίχρονο (16π. 4ρ. 5ασ.). Όταν επέστρεψε ο Τρέβορ Τόμπσον το Περιστέρι βρήκε ξανά σημείο αναφοράς στη ρακέτα όμως χάρη στα τρίποντά της η Ρίτας (8/14 τρίποντα) πήγε στο ημίχρονο με μονοψήφια διαφορά.

Ο Τόμπσον σημείο αναφοράς για το Περιστέρι του Σπανούλη

Στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν η ώρα του Τόμπσον ο οποίος έβαζε μέχρι και... τρίποντα στέλνοντας τη διαφορά στις παρυφές των 20 πόντων (57-76) κάτι που εν τέλει συνέβη χάρη σε τρίποντο του Λοβ (59-79) ο οποίος ήταν ιδιαίτερα επιθετικός στο παιχνίδι του. Και πάλι, όμως, οι παίκτες του Σπανούλη χαλάρωσαν στο τελευταίο λεπτό και το προβάδισμά τους μειώθηκε στους +13 πόντους.

Ποσοστά ΝΒΑ για το Περιστέρι και η "κατοστάρα" ήρθε 3:28' λεπτά πριν το φινάλε

Τα ποσοστά από την περίμετρο για το Περιστέρι συνέχισαν να είναι άκρως υψηλά με τους "Πρίγκιπες της δυτικής όχθης" να φτάνουν τους 100 πόντους 3:28' λεπτά πριν το φινάλε με λέι-απ του Τόμπσον. Από πλευράς Ρίτας μόνο ο Μάρκους Φόστερ (πρώην του Παναθηναϊκού) προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα αλλά δεν ήταν αρκετό για να επιστρέψει η ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 22-28, 46-54, 68-81, 91-110