Ο Παναθηναϊκός βρήκε μεγάλες διαφορές όμως άφησε την Μπασκόνια του εξαιρετικού Τσίμα Μονέκε (20π. 13ρ.) στο παιχνίδι και δέχθηκε νικητήριο σουτ από τον Μίλερ-ΜακΙντάιρ ο οποίος μετά τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, σκότωσε στον δεύτερο γύρο της Euroleague και την ομάδα του Εργκίν Αταμάν η οποία έχασε δικό της παιχνίδι. Από "ωραίος" έγινε "μοιραίος" ο Κέντρικ Ναν (25π. 6ρ. 3ασ.) με δύο άστοχα κρίσιμα τρίποντα.

Μπασκόνια και Παναθηναϊκός τα "έσπασαν" στο ξεκίνημα, πρόβλημα τα 2 φάουλ Λεσόρ και Μήτογλου

Ο Εργκίν Αταμάν ξεκίνησε με δίδυμο Χουάντσο-Μπαλτσερόφσκι στην frontline και θέλησε να τροφοδοτήσει τον Πολωνό, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να δώσει κάτι θετικό στην ομάδα του. Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν ιδιαίτερα χαμηλός στο ξεκίνημα κάτι που στα χαρτιά ευνοούσε τον Παναθηναϊκό. Όμως εκτός του Ναν δεν έδινε κάποιος άλλος λύσεις στην επίθεση ενώ ο Κοστέλο είχε ξεκινήσει καλά στο ματσάρισμα με τον Λεσόρ.

Ο Κώστας Σλούκας "νοικοκύρεψε" την επίθεση του Παναθηναϊκού όμως οι συμπαίκτες του τα "έσπασαν" από την περίμετρο. Τα καλάθια έμπαιναν με το... σταγονόμετρο ενώ οι Βάσκοι έκλειναν εξαιρετικά τον Λεσόρ. Ο Γάλλος ψηλός έκανε δύο γρήγορα φάουλ με το που μπήκε, όπως αντίστοιχα και ο Ντίνος Μήτογλου με τον Αταμάν να τους κρατάει μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. 

Κώστας Αντετοκούνμπο και Τζέριαν Γκραντ έδωσαν βοήθειες στο πλάι του σπουδαίου (ξανά) Κέντρικ Ναν

Ο ρυθμός δεν άλλαξε ούτε στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου με τον Μήτογλου να βγάζει άμυνες αλλά τον Λεσόρ να μην αποφεύγει το τρίτο φάουλ του και μάλιστα πριν καν την ολοκλήρωση δύο λεπτών. Οι διαιτητές έδιναν φάουλ "με το τσουβάλι" (τι πιο σύνηθες με την Αν Πάντερ διαιτητή) με την Μπασκόνια να φτάνει τα 5 ομαδικά στα 2:30' λεπτά της περιόδου.

Όπως έχει συμβεί αρκετές φορές στη σεζόν, ο Κώστας Αντετοκούνμπο βγήκε ακόμη μια φορά μπροστά καλύπτοντας το κενό του Γάλλου ψηλού. Ο Γκραντ βρήκε 2/2 τρίποντα και έγινε δεύτερος επιθετικός πόλος δίπλα στον Ναν. Οι επιστροφές των "πράσινων" ήταν εξαιρετικές και δεν έδωσαν τη δυνατότητα στους Βάσκους να τρέξουν πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να είναι αγνώριστοι στην επίθεση.

Έφτασε στο +17 ο Παναθηναϊκός αλλά η Μπασκόνια επέστρεψε

Η αμυντική συγκέντρωση στην άμυνα ήταν στα ύψιστα επίπεδα από πλευράς Παναθηναϊκού και ήταν θέμα χρόνου να ανέβει η διαφορά σε μη αναστρέψιμα επίπεδα. Τελικά η μεγαλύτερη διαφορά που βρήκε το "τριφύλλι" ήταν ένα +17 (31-48) μετά από λέι-απ του Ναν.

Η αλλαγή του Γκραντ με τον Σλούκα και του Μήτογλου με τον Χουάντσο έριξαν τα επίπεδα έντασης της άμυνας σε ένα βαθμό με την Μπασκόνια να βρίσκει σερί 12-0 επιστρέφοντας στο παιχνίδι. Ειδικά ο Ισπανός μπορούσε να χαρακτηριστεί "μοιραίος" στην τρίτη περίοδο με λάθη, άστοχα σουτ, κακά φάουλ και τεχνική ποινή. Το σερί σταμάτησε με τρίποντο του αρχηγού του Σλούκα όμως οι Βάσκοι είχαν μομέντουμ και μείωσαν στο -3 (50-53).

Από ωραίος... μοιραίος ο Ναν και η Μπασκόνια του εκπληκτικού Μονέκε βρήκε σουτ νίκης με τον Μίλερ-ΜακΙντάιρ

Ο Κέντρικ Ναν επέστρεψε στο παρκέ στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου και έτσι ο Σλούκας βρήκε σε ποιον να πασάρει την μπάλα με συνέπεια. Οι δυο τους συνδυάστηκαν για ένα πράσινο 8-0 το οποίο έδειξε στους παίκτες του Ιβάνοβιτς ότι θα χρειαζόντουσαν κάτι πιο... σπέσιαλ για να τους νικήσουν. Αυτός δεν ήταν ο (αρνητικότατος) Χάουαρντ αλλά ο Τσίμα Μονέκε ο οποίος ισοφάρισε το παιχνίδι στο 63-63 νικώντας συνεχώς τον Λεσόρ. 

Τζέριαν Γκραντ, Κέντρικ Ναν και Κώστας Σλούκας βρήκαν κατά σειρά μεγάλα σουτ και τιμώρησαν την αδυναμία του Χάουαρντ στην άμυνα.  Όμως οι "πράσινοι" δεν προστάτευαν σωστά τη ρακέτα τους αφήνοντας έτσι τους αντιπάλους τους εντός παιχνιδιού. 

Ο Σλούκας έβγαλε τεράστια άμυνα κερδίζοντας και αντιαθλητικό από τον φοβισμένο Κοστέλο όμως αστόχησε σε μια βολή με τον Μονέκε να κόβει τον Ναν στην επόμενη επίθεση. Ο Αμερικανός αστόχησε σε δύο τρίποντα και ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ εξελίχθηκε σε... ελληνοκτόνο βάζοντας το νικητήριο καλάθι της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 13-12, 26-37, 50-53, 75-73

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης