Ο Παναιτωλικός, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πέδρο Τορεχόν, που έκανε χατ τρικ, νίκησε 3-2 τον Πανσερραϊκό στο Αγρίνιο για τη 16η αγωνιστική της Super League και δημιούργησαν... μποτιλιάρισμα στη 10η θέση, η οποία είναι, κιόλας, τρίτη από το τέλος: πλέον, τρεις ομάδες, δηλαδή οι δύο που διαξίφισαν το απόγευμα της Πέμπτης, 4 Ιανουαρίου, και ο Βόλος έχουν 14 βαθμούς. Ο Παναιτωλικός έφτασε στα πέντε διαδοχικά παιχνίδια χωρίς ήττα, τέσσερα στο πρωτάθλημα, αφού η τελευταία φορά που έχασε ήταν στις 25 Νοεμβρίου από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές έχει πάρει τους 8 από τους συνολικά 14 βαθμούς του. 

Το παιχνίδι είχε τα πάντα: ανατροπή, αφού ο Παναιτωλικός γύρισε από το 1-0 εις βάρος του, αμφιβολία για τη διαιτητική απόφαση, ειδικά στο πέναλτι που σφυρίχτηκε και έφερε την ισοφάριση για τον Πανσερραϊκό, αλλά και αρκετές ευκαιρίες, για δύο ομάδες που κατά κανόνα επεδίωκαν τον καθαρό χρόνο ποδοσφαίρου, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Ο Παναιτωλικός ήταν, εντέλει, ο νικητής, αφού είχε τον καλύτερο παίκτη του γηπέδου τη συγκεκριμένη μέρα στο δικό του στρατόπεδο. 



Ο Πανσερραϊκός προηγήθηκε νωρίς, με τον Δεληγιαννίδη να εκμεταλλεύεται την καραμπόλα στη μικρή περιοχή των γηπεδούχων και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 15'. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε, κατά κύριο λόγο, να απειλήσει βεβιασμένα από εκείνο το σημείο και ύστερα, αλλά αυτό που έμοιαζε μάταιο σε παροντικό χρόνο, δεν ήταν σε μελλοντικό: τα μέτρα που κέρδισαν τους επέτρεψαν να παίξουν από ένα σημείο και έπειτα συγκροτημένα και, εντέλει, να ισοφαρίσουν στο 35', όταν πάσα υψηλής οξύνοιας του Λιάβα έφερε σε θέση για να πλασάρει τον Τορεχόν, ο οποίος ισοφάρισε. 



Οι Αγρινιώτες ήταν, πλέον, οι πιο απειλητικοί, ειδικά στην ευκαιρία του Ντουάρτε, που έκανε διαγώνιο σουτ άουτ στο 45', με τον Πανσερραϊκό να απαντά με ένα γυριστό του Άλεξιτς, το οποίο επίσης έφυγε εκτός εστίας. 

Παναιτωλικός: Ανατροπή και... πέναλτι


Ο Παναιτωλικός έκανε την ανατροπή στο 64', όταν ο Τορεχόν έγινε αποδέκτης της μπάλας ύστερα από καραμπόλα, για να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Ο Πανσερραϊκός, με τον Γουάρντα να κάνει το ντεμπούτο του, αντέδρασε σχετικά άμεσα, αφού ο Καπίνο δεν κατάφερε να πιάσει σταθερά την μπάλα, με αποτέλεσμα ο Χατζηστραβός να το εκμεταλλευτεί και να πέσει και το διαιτητή να σφυρίζει πέναλτι. 





Ο Καπίνο η αλήθεια είναι πως φαίνεται ότι δεν κάνει επαφή, αλλά ο έλεγχος του VAR δεν είχε πλάνο που να αποσαφηνίζει τη φάση, με αποτέλεσμα η ποινή να παραμείνει. Ο Θυμιάνης, λοιπόν, ισοφάρισε στο 71'. Αμέσως μετά, μάλιστα, ο Άλεξιτς σκόραρε ξανά, ωστόσο ήταν ελάχιστα ακάλυπτος και ο Πανσερραϊκός έχασε την ευκαιρία να μπει μπροστά στο σκορ. 

Ο Τορεχόν, όμως, ήταν εκείνος που είπε την τελευταία λέξη, με ανάποδη κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ, στο 84'. 





Παναιτωλικός (Γ. Πετράκης): Καπίνο, Οικονόμου, Μπρούνο Ντουάρτε, Μλάντεν, Λιάβας, Μπαλντασάρα (46' Σενγκέλια), Χατζηθεοδωρίδης (90+1' Ξενιτίδης), Χουάνπι (23' Πέρες), Τορεχόν, Φρεντερίκο Ντουάρτε, Καρέλης (75' Ζοάο Πέντρο). 

Πανσερραϊκός (Π. Γκαρσία): Χόβαν, Δεληγιαννίδης, Θυμιάνης, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης (46' Αυλωνίτης), Σοφιανός (46' Γουάρντα), Στάικος, Μορέιρα (90' Μπάιροβιτς), Χατζηστραβός, Μούργος (46' Ντανκερλούι), Άλεξιτς (83' Γουλέρι).