Μια φορά κι έναν καιρό η Αντζελίκ Κέρμπερ βρισκόταν στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Μετά από 18 μήνες αποχής από τα κορτ, όμως, λόγω της γέννησης της κορούλας της, η Γερμανίδα έμοιαζε αδύνατο να αντιμετωπίσει τον "τυφώνα"... Μαρία Σάκκαρη που χτύπησε την Αυστραλία. 

Ισοπεδωτική Σάκκαρη με εννέα διαδοχικά γκέιμ! 

Στο παιχνίδι που άνοιξε τους προημιτελικούς του United Cup ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία, η "Σακ Ατάκ" ήταν χωρίς την παραμικρή υπερβολή... ισοπεδωτική! Έπιασε (τενιστικά) την αντίπαλό της από το λαιμό από το πρώτο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης και την... έπνιξε με την ορμή της χωρίς να της επιτρέπει να πάρει ανάσα, κατακτώντας το πρώτο σετ με 6-0 γκέιμ.

Το τελικό 2-0 σετ αντανακλά τη διαφορά δυναμικότητας των δύο αθλητριών στην τρέχουσα χρονική περίοδο της καριέρας τους, με τη Σάκκαρη να κερδίζει εννέα διαδοχικά γκέιμ και να φτάνει στο θρίαμβο δίνοντας την ευκαιρία πλέον στον Στέφανο Τσιτσιπά να στείλει την εθνική μας στους "4" του τουρνουά με νίκη επί του Ζβέρερφ στην αναμέτρηση που ακολουθεί. 

Αξίζει, βέβαια, κανείς να υποκλιθεί και στο μεγαλείο της Γερμανίδας τενίστριας, η οποία παρά το γεγονός ότι βρισκόταν πίσω στο σκορ 3-0 στο δεύτερο σετ και έχοντας ήδη χάσει το πρώτο με 6-0, έβγαλε εγωισμό και αντίδραση, πήρε τρία γκέιμ, έφτασε μια ανάσα από το να μειώσει το σκορ σε 5-4 και να το μετατρέψει την αναμέτρηση σε... ντέρμπι και πάλεψε όσο μπορούσε να αντισταθεί στην ανωτερότητά της αντιπάλου της. Όσο κι αν το πάλεψε όμως ήταν αδύνατο να μείνει όρθια μέχρι το φινάλε!

Σάκκαρη: «Πολύ καλή για να χάσει τόσο εύκολα»

Απόλυτα ικανοποιημένη από την εμφάνισή της και τη νίκη, η Μαρία Σάκκαρη, δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Κέρμπερ: «Ήμουν σταθερή από την baseline και έκανα ότι έπρεπε για να κερδίσω το ματς. Ξέρω ότι η Κέρμπερ είναι έμπειρη τενίστρια και θα έβρισκε τρόπο να επιστρέψει. Είπα στον προπονητή μου μετά το τέλος του πρώτου σετ ότι είναι πολύ καλή για να χάσει τόσο εύκολα».

Δεν έκρυψε την έκπληξή της όταν της επισημάνθηκε ότι έχει καλή παράδοση απέναντι σε παίκτριες που είναι αριστερόχειρες. «Δεν το είχα σκεφτεί αυτό. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω τι συμβαίνει και τις κερδίζω. Φέτος έχω βελτιώσει τις επιστροφές μου πάντως».

Για ακόμα μια φορά έπλεξε το εγκώμιο των Αυστραλών: «Κάθε φορά που επιστρέφουμε εδώ, είναι σαν να παίζω σπίτι μου. Είναι εντυπωσιακό γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε τουρνουά αντίστοιχου επιπέδου και είναι ωραίο για μας να παίζουμε με τόσο κόσμο στο πλευρό μας».