Δεύτερο συνεχόμενο θρίλερ στην Ισπανία με τον Παναθηναϊκό αυτή τη φορά να βγαίνει νικητής και η Βαλένθια να είναι εκείνη που αυτοκτόνησε. Οι "πράσινοι" έπαιξαν σπουδαία άμυνα στην τελευταία περίοδο ενώ ο Ματίας Λεσόρ ήταν αυτός που έβαλε την κρίσιμη βολή εκμεταλλευόμενος το δώρο του Ντέιβις. Ηγετική εμφάνιση από τον Λούκα Βιλντόζα στο πλάι του απίθανου Γκραντ.

Πρώτη νίκη επί ισπανικού εδάφους μετά από 18 σερί ήττες για την ομάδα του Αταμάν η οποία έσπασε την άτυπη αυτή "κατάρα" της επιστρέφοντας στην τετράδα της Euroleague.

Τιμώρησε με πόντους στον αιφνιδιασμό η Βαλένθια, κρατήθηκε κοντά ο Παναθηναϊκός

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν η μία την άλλη με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει πόντους από προσωπικές ενέργειες του Γκριγκόνις. Αυτές οι προσωπικές ενέργειες του Λιθουανού, αλλά και οι μάχες που κέρδιζε ο Λεσόρ κοντά στο καλάθι κράτησαν τον Παναθηναϊκό στην πρώτη περίοδο.

Η Βαλένθια φαινόταν να ελέγχει περισσότερο το ματς έχοντας οδηγήσει τους παίκτες του Αταμάν σε τέσσερα λάθη και κρατώντας τον Ναν "έξω από τα νερά του". Όμως οι "πράσινοι" δεν πλήρωσαν την νωθρή εικόνα τους στο πρώτο δεκάλεπτο με τις "Νυχτερίδες" να μην μπορούν να ξεφύγουν και τον Χουάντσο με "follow" να διαμορφώνει το 23-22 της πρώτης περιόδου.

Ο Βιλντόζα με τον βιονικό Γκραντ ισορρόπησαν το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό

Ο Ισπανός φόργουορντ όμως δεν μπορούσε να βρει ρυθμό από την περίμετρο ξεκινώντας με 0/4 τρίποντα και ο Παναθηναϊκός σκόραρε με το... σταγονόμετρο στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου. Και με τον Σλούκα απών λόγω τραυματισμού, ο Αταμάν χρειαζόταν (επιτέλους) τον καλό Βιλντόζα. 

Όπερ και εγένετο καθώς ο Αργεντινός οργάνωσε εξαιρετικά το παιχνίδι, πέτυχε σημαντικά τρίποντα και παρέα με τον άκρως θετικό Κώστα Αντετοκούνμπο και τον... βιονικό Τζέριαν Γκραντ επανέφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Σε αντίθεση με ότι περίμενε κανείς, οι άμυνες και των δύο ομάδων ήταν ευάλωτες με τα ποσοστά αμφότερων να είναι εξαιρετικά στο δίποντο και τον Παναθηναϊκό να σκοράρει 13 βολές, "καμουφλάροντας" έτσι την αστοχία του από την περίμετρο. 

Βρήκε (μόνο) τρίποντα ο Παναθηναϊκός, αλλά τα βρήκε και η Βαλένθια

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, ο Μήτογλου μπήκε με δύο εύστοχα στο δεύτερο ενώ ο Βιλντόζα μπήκε γρήγορα αντί του αρνητικού Ναν και κουβάλησε την ομάδα του. Όσο ο Μουμπρού επέμενε στον Πραντίγια, οι "πράσινοι" έβγαζαν όλο και περισσότερες άμυνες και έφτασαν εκείνοι σε θέση να ελέγχουν το παιχνίδι (50-59). 

Τότε επέστρεψε ο Ίνγκλις στο πλάι του Ντέιβις και έτσι τα επίπεδα αθλητικότητας της Βαλένθια ανέβηκαν κατακόρυφα. Η είσοδος του Χάρπερ έδωσε ακόμη καλύτερο ρυθμό στην επίθεση των γηπεδούχων οι οποίοι έφεραν εκ νέου το ματς στα ίσα (60-59). Βιλντόσα και Ναν απάντησαν στον... οίστρο του Χάρπερ και δεν άφησαν τους γηπεδούχους να ξεφύγουν ενόψει τέταρτης περιόδου.

Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός επιβίωσε στο θρίλερ

Το σημαντικότερο που είχε καταφέρει η Βαλένθια πέραν του να κλείσει τη ρακέτα της, ήταν το να βγάλει εκτός ρυθμού τον Ναν. Τα σουτ δεν μπήκαν στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου και ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς σκορ για 4:31'. Όμως η άμυνα κράταγε τους πράσινους φανερά εντός διεκδίκησης της νίκης με τους γηπεδούχους να μην ξεφεύγουν πέραν του +7 (73-66).

Η σοφότερη επιλογή του Αταμάν ήταν να τελειώσει το παιχνίδι χωρίς τον Ναν. Η τριάδα των Γκραντ, Βιλντόζα και Γκριγκόνις ήταν εμφανώς πιο έτοιμη ενώ ο Λεσόρ τα έβαζε μόνος του απέναντι στα θηρία Ίνγκλις και Ντέιβις. Οι δύο ψηλοί ήταν αυτοί που έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά κυρίως με τα επιθετικά ριμπάουντ τους. 

Ο Παναθηναϊκός βρήκε ανέλπιστο "φιλί ζωής" όταν ο Τζόουνς αστόχησε σε λέι-απ μόνος του με το καλάθι στο 80-79 με τον Γκραντ να παίζει άμυνα με το σώμα κερδίζοντας ότι καλύτερο από τη φάση καθώς ο παίκτης της Βαλένθια αστόχησε στη μία βολή με τον Βιλντόζα να ισοφαρίζει στην επόμενη επίθεση (81-81).

Οι αυτοκτονικές τάσεις της Βαλένθια έφτασαν στο έπακρο όταν την ώρα που ο Χάρπερ αστόχησε σε τρίποντο, ο Ντέιβις έκανε φάουλ στη διεκδίκηση του ριμπάουντ στον Λεσόρ. Ο Γάλλος έβαλε τη μία κρίσιμη βολή και ο Οτζελέγιε αστόχησε στο τρίποντο νίκης.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 47-47, 69-66, 81-82