Ένα σπάνιο σκηνικό εκτυλίχθηκε στο χθεσινό ματς της Μπρέντφορντ με τη Γουλβς στο πλαίσιο του τρίτου γύρου του FA Cup καθώς ο ρέφερι της αναμέτρησης απέβαλε τον Ζοάο Γκόμες δείχνοντας του... κυκλική κόκκινη κάρτα αντί για την κλασσική που έχουμε όλοι συνηθίσει.

Συγκεκριμένα, ο Άγγλος διαιτητής απέβαλε τον Βραζιλιάνο μόλις στο 8ο λεπτό έπειτα από πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Νόργκααρντ όμως επέλεξε να τον στείλει στα αποδυτήρια με "κυκλική κόκκινη κάρτα". Όπως ήταν λογικό τράβηξε τα βλέμματα όλων ενώ υπάρχει αρκετός... ντόρος για τον λόγο που προέβη στην εν λόγω κίνηση. Κι όμως υπάρχει εξηγηση...

Οι λόγοι για την "κυκλική κόκκινη κάρτα"

Υπάρχουν δυο λόγοι για τους οποίους οι ρέφερι μπορούν να δείξουν "κυκλική κόκκινη κάρτα" σύμφωνα με ένα forum διαιτητών στην Αγγγλία. Ο ένας λόγος σχετίζεται με την αχρωματοψία που μπορεί να έχουν κάποιοι παίκτες. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το forum, είναι πιο εύκολο για τους ποδοσφαιριστές να καταλάβουν το χρώμα της κάρτας χωρίς να μπερδευτούν αφού πρώτα έχουν ενημερωθεί πριν από το ματς για το σχήμα που θα έχει η κάθε κάρτα.
Ο άλλος λόγος έχει να κάνει με την ταχύτητα του διαιτητή στο παιχνίδι. Και τι εννοούμε με αυτό; Σύμφωνα με το forum, αυτά τα 2-3 δευτερόλεπτα που μπορεί να χρειάζεται ο εκάστοτε ρέφερι για να ελέγξει το σωστό χρώμα κάρτας μπορούν να αποδειχθούν αρκετά σημαντικά για τον αγώνα και έτσι μέσω του σχήματος της κάρτας γίνεται πιο εύκολα αντιληπτό για τι χρώμα πρόκειται.





Κι όμως έχει γίνει ξανά στο παρελθόν

Σημειώνεται πως κάτι ανάλογο έχει συμβεί ξανά και μάλιστα την περυσινή χρονιά σε μια αναμέτρηση μεταξύ της Ρέξαμ και της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ενώ κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί στο παρελθόν με πρωταγωνιστή τον Άλαν Σίλερ, που αντίκρισε "κυκλική κόκκινη κάρτα".