Αναταράξεις ξέσπασαν στο... στρατόπεδο της Μονακό, με τους Μονεγάσκους να γνωστοποιούν μέσω επίσημης ανακοίνωσης τους ότι θέτουν τον Έλι Οκόμπο εκτός ομάδας λόγω παραβίασης εσωτερικού κανονισμού. Μάλιστα, στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται το ακριβές διάστημα που αναμένεται να απουσιάσει ο Γάλλος γκαρντ από τους αγώνες της ομάδας, όλα αυτά μόλις λίγες μέρες πριν από την αναμέτρηση της Euroleague κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο τσακωμός του Έλι Οκόμπο με συμπαίκτη του στο παιχνίδι της Μονακό με τον Ολυμπιακό


Πίσω από την κίνηση της Μονακό να τιμωρήσει τον παίκτη της... κρύβεται και ο τσακωμός που είχε ο 26χρονος άσος στον πρόσφατο αγώνα της Euroleague με τον Ολυμπιακό όπου ο ίδιος ήρθε στα χέρια με τον Ντονάτας Μοτιεγιούνας στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Συγκεκριμένα, ο Οκόμπο πήρε την τελευταία επίθεση της ομάδας του όπου και αποφάσισε να σουτάρει την μπάλα από το κέντρο ενώ υπήρχαν στο ταμπλό ακόμη κάποια δευτερόλεπτα έτσι ώστε είτε να δώσει κάποια πάσα είτε να πάρει λίγα μέτρα ακόμη στο παρκέ.

Η συνέχεια ήταν... εκρηκτική αφού ο Μοτιεγιούνας νευρίασε με την συγκεκριμένη απόφαση με αποτέλεσμα οι δυο συμπαίκτες να λογομαχήσουν έντονα και να... πιαστούν στα χέρια. Ευτυχώς, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, η αψιμαχία μεταξύ των δυο τους έληξε σύντομα όμως η Μονακό δεν άφησε το περιστατικό απλά να... περάσει και έτσι τιμώρησε τον έναν από τους δυο παίκτες της.