Ο Άρης υποδέχθηκε για την 13η αγωνιστική της Basket League στο κατάμεστο "Nick Galis Hall" τον Απόλλων Πάτρας και επικράτησε με 68-64 σ' ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος.




Ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο ανάμεσα στον Άρη και τον Απόλλων Πάτρας

Tο παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χεράκι - χεράκι στο σκορ με τον Άρη να κλείνει την πρώτη περίοδο με ισχνό προβάδισμα τριών πόντων (17-14) με τον Γκάλινατ να ξεκινάει ζεστός τον αγώνα για τους Θεσσαλονικείς. 



Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο με καμία από τις δύο ομάδες να μη μπορούν να ξεφύγουν και να πάρουν μία διαφορά. Οι φιλοξενούμενοι από τη πλευρά τους είχαν πολλές διαμαρτυρίες από τους διαιτητές με τον προπονητή τους μάλιστα να τιμωρείται με τεχνική ποινή.




Ο Απόλλων προηγήθηκε με 30-31 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου αλλά ο Άρης μ' ένα μικρό σερί στο τελευταίο λεπτό τελείωσε το ημίχρονο με το υπέρ του 35-31 χάρις σ' ένα απίστευτο buzzer beater τρίποντο του Σταρκ από τα 9 μέτρα.


Απίστευτη η άμυνα του Άρη στο τρίτο δεκάλεπτο 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εξαιρετικά για τον Άρη όπου με απίστευτη άμυνα κράτησε τον Απόλλωνα στους 2(!) πόντους στα πρώτα 7:30 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου όταν και σκόραρε επιτέλους ο Μπράουν. Το επιμέρους σκορ 12-2 για τους γηπεδούχους έφτασε τη διαφορά στους 14 (47-33), δίνοντας του το προβάδισμα για τη νίκη στην αναμέτρηση. Η τρίτη περίοδος έληξε με τον Άρη να βρίσκεται στο +15 (56-41). 



Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Απόλλωνα να κάνει την τελευταία του προσπάθεια αλλά ο Άρης είχε βρει ρυθμό στην επίθεση και πήρε το "ροζ φύλλο αγώνα" με 76-63 με τον Τολιόπουλο να τελειώνει το παιχνίδι με 17 πόντους και να είναι ο πρώτος σκόρερ για τους κίτρινους που έφτασαν τις 7 νίκες στη Basket League. 





Πάρτι της Καρδίτσας κόντρα στον Προμηθέα

Μεγάλη νίκη για την Καρδίτσα κόντρα στον... Ευρωπαίο Προμηθέα με 101-72. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους μιας και προηγήθηκαν με 13-0 στα πρώτα τρία λεπτά του αγώνα με τους Πάτρινους να είναι ακόμα στη... Γαλλία και τη Λε μαν.
Ο Προμηθέας άργησε να μπει στο ρυθμό του αγώνα με τον Κάουαν να οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας του αλλά οι γηπεδούχοι έβρισκαν τις λύσεις στην επίθεση. Το ημίχρονο έληξε με τους γηπεδούχους στο +16 (54-38) με τον Μακ να έχει αναλάβει τα ηνία του αγώνα τελειώνοντας το πρώτο ημίχρονο με 18 πόντους από τους 30 συνολικά στην αναμέτρηση.



Κι αν κάποιος περίμενε αντίδραση του Προμηθέα στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρξε ποτέ ακόμα κι αν ο Χάλε έβαζε το ένα σουτ μετά το άλλο φτάνοντας τους 24 πόντους συνολικά.
Άξιος συμπαραστάτης του Μακ για την Καρδίτσα ήταν ο Μπιουκάναν που ερχόμενος από τον πάγκο σκόραρε 15 πόντους και έδωσε σημαντικές λύσεις στην ομάδα του με σουτ από μακριά. Από κοντά, ο ΜακΚάλουμ που πέτυχε 12 πόντους μοιράζοντας και 5 ασίστ.
Έτσι οι γηπεδούχοι έκαναν μία ακόμη σημαντική νίκη στη Basket League μετά από εκείνη κόντρα στον Απόλλων Πάτρας και έφτασαν τις τρεις στο φετινό πρωτάθλημα! Μοναδικός στόχος η παραμονή για τους Θεσσαλούς και με νίκες σαν κι αυτές οι ελπίδες αναπτερώνονται.