Η Ελλάδα αντιμετώπισε την Ιταλία για την δεύτερη αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Σπλιτ με την νικήτρια να εξασφαλίζει την πρώτη θέση του ομίλου και τη πρόκριση. Η Εθνική μας ομάδα δεν μπήκε ποτέ στον αγώνα με αποτέλεσμα να χάσει με κάτω τα χέρια από την ομάδα του Σάντρο Καμπάνια.

Πολύ κακή εμφάνιση για την Ελλάδα και ήττα από την Ιταλία

Η Ελλάδα ήταν αγνώριστη κόντρα στην Ιταλία μιας και ήταν ανταγωνιστική μόνο στα πρώτα 9 λεπτά του αγώνα όταν και μείωσε στο ένα γκολ διαφορά με ωραίο σουτ του Γκιουβέτση



Η εθνική μας ομάδα πάλεψε στο δεύτερο οκτάλεπτο αλλά ο Ντι Σόμα ήταν ασταμάτητος φτάνοντας τα 5 γκολ λίγη πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με τον Θοδωρή Βλάχο από τη πλευρά του να διαμαρτύρεται δίκαια για το χτύπημα που δέχθηκε ο Αργυρόπουλος αλλά οι διαιτητές έκαναν... τα στραβά μάτια. 


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο άσχημο τρόπο αν και ένα απρόσμενο γεγονός έδωσε λιγοστές ελπίδες τους διεθνείς μας, όταν αντί το σκορ να γίνει 4-9 οι διαιτητές ακύρωσαν το 6ο(!) γκολ του Ντι Σόμα και τον απέβαλαν. Η χαρά κράτησε ελάχιστα μιας και η Ελλάδα δεν αντέδρασε ποτέ με τον προπονητή των Ιταλών να κάνει μέχρι και... rotation στο τέλος του αγώνα ξεκουράζοντας τα βαριά του χαρτιά για το παιχνίδι κόντρα στην Ουγγαρία. 




Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική μας ομάδα η αδύναμη Γεωργία (08/01 18:00) όπου με νίκη περνάει στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκου Πρωταθλήματος, με τους διεθνείς μας να έχουν μία τάξεως ευκαιρία για ανασύνταξη πριν τα μεγάλα παιχνίδια των "8" της διοργάνωσης.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 2-3, 2-5, 2-1