Mε μεγάλα αποθέματα ψυχής ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε την απόλτη ανατροπή κόντρα στον Αστέρας Τρίπολης τον οποίο και "λύγισε" με 2-1 στους "Ζωσιμάδες" για τη 17η αγωνιστική της Super League.

Προηγήθηκε από νωρίς με τον Μιριτέγιο ο Αστέρας


Ο ΠΑΣ που ήταν για αυτόν ένας ακόμη αγώνας… do or die, μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο, με τον Παμλίδη να απειλεί στο 6ο λεπτό. Ο Αστέρας ανέβασε τις γραμμές του και… απάντησε με τον Μιριτέγιο ο οποίος έκανε σουτ στη κίνηση το οποίο κατέληξε άουτ. Η δεύτερη τελική έμελλε και να είναι… τυχερή για τον Μιριτέγιο ο οποίος άνοιξε λογαριασμό στο ματς στο 10ο λεπτό με προβολή έπειτα από γέμισμα του Καστάνιο στην περιοχή, σε μια φάση που ελέγχθηκε από το VAR για ενδεχόμενο οφσάιντ.

Ανέβασε στροφές ο ΠΑΣ Γιάννινα

Οι γηπεδούχοι ξεπέρασαν γρήγορα το… σοκ και βγήκαν στην αντεπίθεση, είχε τελική στο 19’ με τον Κόντε ενώ “άγγιξε” το γκολ στο 22ο λεπτό με τον Παντελάκη ο οποίος έκανε καλή κεφαλιά όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Τα επόμενα λεπτά εξελίχθηκαν σε… μονόλογο της ομάδας των Ιωαννίνων η οποία πίεζε ασφυκτικά τα καρέ του αντιπάλου της και είχε δυο απανωτές ευκαιρίες με σουτ του Καραχάλιου (28’) και του Τζίνο (29’).

Ολική ανατροπή μέσα σε τέσσερα λεπτά για τον ΠΑΣ

Η πίεση του ΠΑΣ μετουσιώθηκε σε γκολ, με την ισοφάριση να έρχεται στο 32ο λεπτό. Ο Κόντε έκανε σουτ το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Παπαδόπουλος ενώ στη συνέχεια ο Παμλίδης πήρε τη μπάλα και από δύσκολη γωνία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Μόλις τέσσερα λεπτά πέρασαν για να κάνει ο ΠΑΣ την… απόλυτη ανατροπή, με τον Λεό να “γράφει” το 2-1 με κεφαλιά δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Αστέρας είχε καλή στιγμή στο 44΄με σουτ του Ρεγκίς ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Κλέιμαν με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Τραυματίστηκε στα πλευρά και έγινε αλλαγή ο Σίτο

Η ομάδα του Γρηγορίου έχοντας την αυτοπεποίθηση με το μέρος της μετά τη σπουδαία ανατροπή που πραγματοποίησε, μπήκε στο δεύτερο μέρος με στόχο να υπερασπιστεί το υπέρ της αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι που είδαν το προβάδισμα τους να “γκρεμίζεται” σε λίγα λεπτά, είχαν ευκαιρία στο 57ο λεπτό με σουτ του Ρεγκίς το οποίο πέρασε λίγο άουτ.  Τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν με τους καλύτερους οιωνούς για τον Αστέρα αφού ο Σίτο τραυματίστηκε στα πλευρά και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Ντιαρά να περνά στη θέση του. 

Πίεσε μέχρι τέλους ο Αστέρας, άντεξε και πήρε τη νίκη ο ΠΑΣ

Οι δυο ομάδες απειλούσαν η μία την εστία της άλλης με σουτ τα οποία όμως δεν βρήκαν στόχο ενώ όσο κυλούσαν τα λεπτά τόσο οι φιλοξενούμενοι έπαιρναν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο κυνηγώντας την ισοφάριση. Οι παίκτες του Ράσταβατς τα έδωσαν... όλα μέχρι τέλους, είχαν καλή ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 90+1' με κεφαλιά του Μάντζη όμως δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίστασητ του ΠΑΣ και να φτάσουν στο γκολ με αποτέλεσμα το 2-1 υπέρ των γηπεδούχων να παραμείνει μέχρι τέλους και οι Γιαννιώτες να πανηγυρίζουν "μεγάλη" νίκη ενόψει της συνέχειας στο πρωτάθλημα.


ΠΑΣ Γ
IANNINA (Μιχάλης Γρηγορίου): Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης, Ροσέρο (91΄Κιάκος), Καραχάλιος, Τζίνο, Παμλίδης, Λεό (76΄Μπάλαν), Κόντε (76΄Ριένστρα).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Καστάνιο (88΄Βαλιέντε), Ζουκάνοβιτς, Χουχούμης (74΄Άλβαρες), Μουνάφο, Γκος (46΄Αλάγκμπε), Σίτο (64΄Ντιαρά), Ρεγκίς (74΄Μάντζης), Ζουγλής, Μιριτέλο.