Ο Παναθηναϊκός δεν πραγματοποίησε και την καλύτερη δυνατή εμφάνιση απέναντι στον μαχητικό Παναιτωλικό. Χρειάστηκε τα γκολ του Άντραζ Σπόραρ για να πάρει τη νίκη με 2-1 σε ένα παιχνίδι όπου είχε και την τύχη με το μέρος του, ενώ στο φινάλε έγινε ροντέο!

Και μπροστά του έχει πλέον τα δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο, ενώ ενδιάμεσα κοντράρεται με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα.

Για τον Φατίχ Τερίμ ήταν το δεύτερο παιχνίδι του στον πάγκο του τριφυλλιού. Μάλιστα έκανε πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, που προηγήθηκε. Βέβαια εκτός έμειναν αναγκαστικά οι τραυματίες Σένκεφελντ, Παλάσιος και οι τιμωρημένοι Ρούμπερ Πέρεθ, Βέρμπιτς.

Ο Παναιτωλικός, του Γιάννη Πετράκη, από την άλλη πλευρά, είχε τέσσερις πρώην "πράσινους" στην ενδεκάδα. Ήταν οι Καπίνο, Καρέλης, Χατζηθεοδωρίδης, Μαυρίας!

Ο Παναθηναϊκός δεν έβγαλε φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Δυσκολεύτηκε απέναντι στον αμυντικό Παναιτωλικό. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή με τον Μαυρία.




Η φάση που έφερε έντονες διαμαρτυρίες για πέναλτι από τον Παναιτωλικό


Παράλληλα στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου ζήτησαν πέναλτι σε μια φάση με τον Τζούρισιτς και τον Μαυρία. Στην φάση ο άσος των "πρασίνων" δεν βλέπει τον Μαυρία που μπαίνει μπροστά του και παίρνει την μπάλα, σηκώνοντας το πόδι να την διώξει.

Υπήρξαν διαμαρτυρίες από τον Παναιτωλικό με την φάση να έγινε μπροστά στον διαιτητή. Βασίλη Φωτιά, ενώ και ο VAR, Κωνσταντίνος Περράκης δεν τον κάλεσε να την εξετάσει. Στο ριπλέι φαίνεται ο Τζούριτσιτς να ακουμπάει με το πόδι στα πλευρά τον Μαυρία.




Ο Φατίχ Τερίμ έβαλε τους Αϊτόρ, Σπόραρ αλλαγή με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον δεύτερο να ανοίγει το σκορ στο 51'.



Ο Παναιτωλικός δεν παράτησε το ματς κι έχασε μια ευκαιρία για να σκοράρει με τον Ζοάο Πέντρο στο 74'.



Ωστόσο ο Σπόραρ στο 89' έβαλε και δεύτερο γκολ για να δώσει προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.




Αλλά ο Παναιτωλικός μείωσε στις καθυστερήσεις με τον Σενγκέλια και στα λεπτά που απέμειναν το πάλεψε για ένα δεύτερο γκολ.







Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Γεντβάι, Αράο, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (90' Φικάι), Ζέκα, Τσέριν, Βιλένα (46' Αϊτόρ), Μαντσίνι (46' Σπόραρ), Τζούρισιτς(90' Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης.

Παναιτωλικός: Καπίνο, Οικονόμου, Μλάντεν, Μαλής, Μαυρίας, Πέρες (62' Ντουάρτε), Μπαλντασάρα (73' Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης (62' Ζοάο Πέδρο), Λιάβας, Σενγκέλια, Καρέλης (62' Χουάνπι).