Οι γιορτές συνεχίζουν να χαμογελούν στη Λίβερπουλ και να... στεναχωρούν την Άρσεναλ. Η Λίβερπουλ χάρη σε αυτογκόλ του Κίβιορ και γκολ του Λουίς Ντίαζ θριάμβευσε στο "Έμιρεϊτς" και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας.

Από την άλλη η Άρσεναλ γνώρισε την τρίτη διαδοχική ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και πλέον κοιτάζει πιο... ενεργά τις μεταγραφές του Ιανουαρίου καθώς τα προβλήματα είναι πολλά και διαφορετικά.

Η Άρσεναλ κυριάρχησε στο ξεκίνημα, αλλά στο τέλος η Λίβερπουλ βρήκε τα γκολ

Η Άρσεναλ μπήκε αρκετά καλύτερα από τη Λίβερπουλ στον αγωνιστικό χώρο και έκανε εκείνη τις πρώτες κλασικές φάσεις όμως τα τελειώματα των παικτών του Αρτέτα δεν ανησύχησαν τον Άλισον. 

Εν συνεχεία η Λίβερπουλ ισορρόπησε το παιχνίδι μην αφήνοντας τους "Κανονιέρηδες" να κάνουν κάτι ουσιώδες μέσα από την περιοχή. Η κυριαρχία της Άρσεναλ δε μεταφράστηκε σε τίποτα και παραλίγο να το πληρώσει αλλά ειρωνικά ο Αλεξάντερ-Άρνολντ σημάδεψε ξανά το οριζόντιο δοκάρι, όπως είχε συμβεί και στο ντέρμπι για την Premier League. 

Στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ βρήκε μόλις μία αξιόλογη τελική με τον Ντάργουιν Νούνιεζ με τους γηπεδούχους να πατούν εμφανώς καλύτερα στο χορτάρι του "Έμιρεϊτς" αλλά και πάλι να μην μπορούν να μετουσιώσουν σε κάποιο γκολ το καλό τους διάστημα (τι πιο σύνηθες) με τον Μπουκάγιο Σάκα εμφανώς "έξω απ' τα νερά του".

Με αυτόν τον τρόπο, οι "Κόκκινοι" του Κλοπ ήταν εμφανώς εντός διεκδίκησης της νίκης. Λίγο έφτασε να πετύχει το γκολ, όμως μία ο Ράμστεϊλ, μία το δοκάρι (ξανά) και μια η αστοχία του Νούνιεζ (ξανά) κράτησαν το μηδέν για την Άρσεναλ.

Αφού δεν το έβαζαν οι παίκτες του Κλοπ, είπαν να τους βοηθήσουν εκείνοι του Αρτέτα με τον Κίβιορ άθελά του να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από εκτέλεση φάουλ του Αλεξάντερ-Άρνολντ.

Παραλίγο να ανταποδώσει με τον ίδιο τρόπο ο Ντάργουιν Νούνιεζ ο οποίος λίγο έλειψε να πετύχει και αυτός αυτογκόλ. Τελικά αυτό δε συνέβη και λίγο αργότερα ο Λουίς Ντίαζ έδωσε και τη χαριστική βολή για το 0-2 και τον θρίαμβο της Λίβερπουλ!