Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Αλέξης Κούγιας, μίλησε για εγκληματική οργάνωση έχει κολλήσει σαν βδέλλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά τη λήξη του παιχνιδιού με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη (1-2), για τη 17η αγωνιστική της Super League. 

Στον Ολυμπιακό βράζουν με τη διαιτησία του Σλοβάκου Μπόρις Μαρέφκα, αλλά κυρίως τον VAR, για της φάσης της ακύρωσης του γκολ του Γιώργου Μασούρα, αλλά και του μη καταλογισμού πέναλτι στην ανατροπή του Ναβάρο από τον Κάλεντζ. 

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι ο Μελισσανίδης θα έδινε το πέναλτι και ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να διακόψει το πρωτάθλημα. "Κατόπιν συνεννόησης με τον Μαρινάκη, θέλω να τοποθετηθώ με όσο δυνατόν μεγαλύτερη ψυχραιμία. Δυστυχώς καθε μέρα, μία εγκληματική οργάνωση με επικεφαλής έναν υπάλληλο της ΕΠΟ, έναν κακοποιό στην κυριολεξία, που έστηνε ματς με τη συμμορία της Ηλιούπολης, με τους εγκληματίες που πήγαν φυλακή, έχουν καθίσει σαν βδέλλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έχουν δύο κλόουν, τον Μάνταλο και έναν Σπυρόπουλο στην ΚΕΔ, τους οποίους έχουν τοποθετήσει εκεί για να παίρνουν μεγάλους μισθούς και είδατε σήμερα τι συνέβη. Υπήρχε εντολή να εγκαταλείψουμε το γήπεδο. Από σεβασμό στην ιστορία του Ολυμπιακού και απο σεβασμό σε όλους αυτούς που αγαπούν το ποδόσφαιρο πραγματικά, δεν αποχωρήσαμε. 

Ένα πεντακάθαρο γκολ, ένα πέναλτι που θα το έδινε και ο καθαρότερος ποδοσφαιρικός ηγέτης, ο Μελισσανίδης, ο άνθρωπος που δεν θα έπρεπε να είναι στο ποδόσφαιρο γιατί έχει καταδικαστικές αμετάκλητες αποφάσεις για δωροδοκίες.

Ο άνθρωπος που δεν πρέπει να είναι στο ποδόσφαιρο, γιατί έχει αμετάκλητες απόφάσεις για δωροδοκίες δημοσίων υπαλλήλων όταν είχε τη σχολή οδηγών. Ο άνθρωπος που διαφεντεύει αυτή τη στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει κλόουν τους υπόλοιπους που είναι στην ΕΠΟ. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα. Όποιος δεν σέβεται τους ανθρώπους, αυτούς τους φτωχούς, που αγαπάνε αυτό το κορυφαίο κοινωνικό κίνημα που είναι το ποδόσφαιρο, δεν σέβεται τη δημοκρατία. Υπεύθυνος για όλη αυτήν την κατάσταση είναι ο πολιτικός προϊστάμενος του κράτους. Δεν μπορεί να μη βλέπει αυτό που γίνεται εδώ και χρόνια. Δεν μπορεί να μη βλέπει αυτό που γίνεται σε όλες τις κατηγορίες. Δεν μπορεί να μη βλέπει ότι κάποιοι εγκληματίες που δεν έχουν καμία δουλειά στήνουν κάθε Κυριακή παιχνίδια, στη Γ' Εθνική, στη Β' Εθνική και στη Super League. Δεν είναι δυνατόν να φέρνεις αυτόν το διαιτητή εδώ. Ένα διαιτητή που σφυρίζει σε ένα πρωτάθλημα, αυτό της Σλοβακίας, που είναι ισάξιο της Super League 2, να μη σου πω της Γ' Εθνικής. 

Ο κ. Μαρινάκης, μετά από συνεννόηση, μου είπε να καταγγείλω αυτό το βρόμικο κύκλωμα του ποδοσφαίρου, στο οποίο πολιτικός προϊστάμενος ήταν ο Δημητριάδης, αυτός που παρακολουθούσε το μισό ελληνικό λαό. Δυστυχώς, ο κ. Βρούτσης είναι νέος στο υπουργείο, θα πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα. Θα ήθελα να έχουν παρακολουθήσει τον αγώνα αυτό ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο κύριος Οικονόμου, να το έχουν παρακολουθήσει αυτοί που πραγματικά παραμένουν οι λίγοι έντιμοι. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν, με θράσος τέτοιο, να έρχονται και να καταστρέφουν πραγματικά αυτό που αγαπάμε όλοι.

Ειλικρινά σας το λέω, δεν μπορώ να περιγράψω τι νιώθω ο ίδιος προσωπικά, νιώθω ό,τι νιώθουν όλοι αυτοί που έβλεπαν το ματς. Μου έχουν στείλει οπαδοί όλων των ομάδων που πραγματικά διεκδικούν το πρωτάθλημα. Μου είπαν το γκολ ήταν κανονικό. Μου είπαν ότι το πέναλτι ήταν πέναλτι. Μου είπαν ότι ο διαιτητής στο πρώτο ημίχρονο σφύριζε μόνο από τη μια μεριά και έβλεπε μόνο κίτρινα. Μου είπαν ότι ήταν μια σφαγιαστική διαιτησία. Όμως αυτό πρέπει να τελειώνει. 



Θα συζητήσουμε πολύ σοβαρά με τον κ. Μαρινάκη. Εγώ είμαι πραγματικά σχετικά νέος σε αυτόν τον τεράστιο σύλλογο, αυτά που γνωρίζω 42 χρόνια μπορώ να τα μεταλαμπαδεύσω, αλλά πραγματικά ήλπιζα πως αλλάζοντας η κυβέρνηση και εκεί που γίνονται μεταρυθμίσεις παντού κάτι θα γίνει με το ποδόσφαρο. Έφεραν την UEFA εδώ. Δεν εφαρμόζουν τίποτα. Έχουν καθίσει εκεί στην ΕΠΟ σαν τις βδέλλες. Άνθρωπου που δεν έχουν τελειώσει το Δημοτικό, άνθρωποι ανεπάγγελτοι. Έχει έρθει ένας από τη Ρόδο, ένας Διακοφώτης, κυκλοφορεί με Mercedes 300.000. Έχει δύο μπράβους. Είναι ένας άλλος που έχει μια σχολή οδηγών στην Ελευσίνα, ο Τζαφέρης, και κάνει κουμάντο γιατί είναι το alter ego του Μελισσανίδη. Υπάρχει ένας από την Αχαία που γύριζε μαζί με τον Παπαδόπουλο και εξαγόραζαν όλες τις ενώσεις. Έχω όλα τα στοιχεία στα χέρια μου, έχω στοιχεία με συνομιλίες τηλεφωνικές από τις εκλογές της Super League 2, όπου πραγματικά ο Παπαδόπουλος έδινε 30.000 ευρώ στον πρόεδρο του Ηρακλή Λάρισας. Θα δούμε τι θα γίνει όμως πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία. Ειλικρινά σας το λέω. 

Αλέξης Κούγιας: Κανείς δεν μπορεί να διακόψει τη διασκέδαση του ελληνικού λαού με αυτόν τον τρόπο

Εγώ δεν έχω καμία ανάγκη, έχω λύσει τα οικονομικά μου προβλήματα, δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο, έχω πάρει αυτό που θέλω από το επάγγελμά μου, αλλά κανείς δεν μπορεί να διακόψει τη διασκέδαση του ελληνικού λαού με αυτόν τον τρόπο. Δεν μπορεί οι εγκληματίες που έχουν καθίσει σαν βδέλλα στο ποδόσφαιρο, άνθρωποι που έχουν οικοδομήσει όλο τους το επιχειρείν μόνο σε εγκληματικές πράξεις. Πώς είναι δυνατόν να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση; Πραγματικά σας το λέω, σήμερα (σημ. Κυριακή, 7 Ιανουαρίου) ευτυχώς που δεν είχε κόσμο στο γήπεδο, θα είχαμε θρηνήσει θύματα. Και μετά κάποιοι διερωτώνται γιατί γίνονται πράξεις βίας. Πώς να μη γίνουν πράξεις βίας; Τα μικρά παιδιά, που δεν έχουν κάνει τις κατάλληλες ποιοτικές αλλαγές, πώς να μην αντιδράσουν με αυτόν τον τρόπο; Είναι πρόκληση και για την Δημοκρατία. Υποτίθεται ότι είμαστε σε μια περίοδο ελληνικής Δημοκρατίας που είναι η καλύτερη. Πρέπει επιτέλους να παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αν είναι δυνατόν να διακόψει ο ίδιος το πρωτάθλημα. Γιατί πρέπει σήμερα ο Ολυμπιακός να αποχωρήσει από το γήπεδο για να γίνει ένα σοκ; Για ποιο λόγο; 

Εγώ προσκαλώ τον Μητσοτάκη, τον οποίο εκτιμώ προσωπικά, αύριο να πάρει θέση και να διακόψει το ελληνικό πρωτάθλημα. Να μη συνεχίσει να υπάρχει η ομπρέλα του ανιψιού του σε αυτούς τους εγκληματίες. Και δεν θέλω να πω περισσότερα για τον ανιψιό που επισκέπτετο 36 φορές στον Κορυδαλλό το μεγαλύτερο εγκληματία που πέρασε ποτέ από την ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν θέλω να πω πράγματα που ξέρω από τη δουλειά μου. 

Πρέπει να τελειώνουμε με τους εγκλήματίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου, αλλά αυτά που είδα σήμερα δεν τα έχω δει ούτε την εποχή της παράγκας του Θωμά του Μητρόπουλου. Όχι ότι διαφέρει τίποτα σήμερα. Ευτυχώς υπάρχει ο κ. Οικονόμου αντιεισαγγελέας και ο Γιώργος ο Φλωρίδης, που αποκάλυψε την παράγκα μαζί με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που υπάρχει κι αυτός στην κυβέρνηση, το 2002, όταν θυμάστε τι γινόταν. Σας το λέω ευθέως: Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ο κ. Βρούτσης, αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το υπουργείο, να αλλάξει. Να κάνει κάτι. Εγώ αν ήμουν υπουργός, θα είχα κάνει πέντε πράγματα. Δεν είναι να τον αγνοεί, ο Ολυμπιακός είναι πέντε εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα. Το ίδιο είναι και οι άλλες ομάδες, αλλά δεν μπορεί όλοι να δουλεύουν γύρω γύρω, πιασαν κορόιδο αυτόν τον Αλαφουζο. Του δίνουν κάτι πέναλτι τώρα, ή δεν το δίνουν, και στο τέλος θα γίνει το ίδιο που έγινε και πέρυσι; Δεν είναι δυνατόν η εγκληματική οργάνωση να διοικεί το ποδόσφαιρο. Σας το λέω ευθέως: Ένας Δανιήλ από την Αχαΐα, μαζί με τον Παπαδόπουλου, πήγαιναν και εξαγόραζαν όλες τις Ενώσεις. Τον είχα στην Παναχαϊκή να φτιάχνει ρύζι στους ποδοσφαιριστές μου. Δεν είχαν μαντίλι να κλάψουν και κυκλοφορούν με τεράστια αυτοκίνητα, με τεράστιους μισθούς, έχουν εγκαταλείψει τα χωριά τους και είναι εδώ, στην Αθήνα. Θυμάμαι τον προηγούμενο, ένας Βακάλης, δούλευε σε ένα χρωματοπωλείο και ήταν αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Εγώ θα κάνω τα πάντα, γι' αυτόν το λόγο είμαι εδώ, ευτυχώς, είναι πολύ μεγάλος αυτός ο σύλλογος και σας το λέω, στο τέλος θα το καταφέρουμε. Αρκεί ο κύριος πρωθυπουργός να κάνει το καθήκον του".