Το απίθανο φινάλε στο παιχνίδι για την τρίτη αγωνιστική του β' ομίλου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο Ανδρών της Κροατίας, Ιταλία-Ουγγαρία, ήταν αρνητικό για την Ελλάδα, η οποία θα αναγκαστεί να παίξει ένα χιαστί την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, πριν τον προημιτελικό της επόμενης μέρας, 11 Ιανουαρίου, με την Κροατία, η οποία έχασε από το Μαυροβούνιο 15-13 και έδωσε το δικαίωμα στην Ισπανία να πάρει την πρώτη θέση στον α' όμιλο. 

Αν οι Ιταλοί ηττώντο μέχρι 4 γκολ, θα έρχονταν πρώτοι στον όμιλο, με την Ελλάδα να μένει στη δεύτερη θέση και τις δύο ομάδες να προκρίνονται απευθείας στα προημιτελικά, αφήνοντας τρίτη την Ουγγαρία. Ωστόσο, ο Άνταμ Νάγκι έβαλε τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης το γκολ που έφτασε τη διαφορά στα πέντε, 10-5, με αποτέλεσμα η "γαλανόλευκη" να τερματίσει τρίτη

Η Ιταλία ήθελε να χάσει με πέντε γκολ, προκειμένου να πάει δεύτερη στον όμιλο, ώστε να αποφύγει τη Σερβία στα προημιτελικά, αφού προτιμά να παίξει με το Μαυροβούνιο. Η Ελλάδα νίκησε 18-9 τη Γεωργία και πλέον την Τρίτη θα περιμένει το Ολλανδία-Σλοβενία για να μάθει τον αντίπαλό της στο χιαστί. 



Αυτός πιθανότατα θα είναι η Ολλανδία, που έχει ήδη τρεις βαθμούς, όσους και η Σλοβακία, την οποία όμως έχει νικήσει. Οι Σλοβένοι είναι το πιο αδύναμο συγκρότημα του ομίλου.