Μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Αϊντχόφεν έχει η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών που θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γαλλίας (09/01, 20:00) για να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση.

Η Ελλάδα που εντυπωσιάζει με την πορεία της, προκρίθηκε ως δεύτερη πίσω από την ισχυρή παγκόσμια πρωταθλήτρια και οικοδέσποινα Ολλανδία. Η "γαλανόλευκη" θα κάνει κατάθεση ψυχής προκειμένου να ανέβει στο βάθρο και να κατακτήσει το πέμπτο της μετάλλιο στην διοργάνωση έχοντας ήδη στην τροπαιοθήκη της τέσσερα ασημένια (2010, 2012, 2018 και 2022).

Κόντρα στη Γαλλία θα "παλέψει" η Εθνική ομάδα 

Όσον αφορά τη Γαλλία, πήρε εύκολη νίκη επί του Ισραήλ το οποίο και υπέταξε με 16-8 στο ματς ομίλου ενώ στα νοκ άουτ "καθάρισε" τη Γερμανία με 14-6. Πάντως, οι "τρικολόρ" εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων κόντρα στην Ιταλία και την Ισπανία από τις οποίες και ηττήθηκαν με 12-6 και 17-8 αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως Ελλάδα και Γαλλία πραγματοποίησαν κοινή προετοιμασία στο Παρίσι πριν τα Χριστούγεννα ενώ έδωσαν και φιλικό στο οποίο θριάμβευσε η Εθνική μας ομάδα επικρατώντας με 14-12. Τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δυο ομάδες σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν το 2020 στη Βουδαπέστη όπου η "γαλανόλευκη' είχε κατατροπώσει την αντίπαλο της, την οποία και "διέλυσε" με 13-3.

Αν και εφόσον η Ελλάδα νικήσει τη Γαλλία τότε θα βρει στον δρόμο της τη νικήτρια του ζευγαριού Ισπανία - Κροατία, με τις Ισπανίδες που είναι και προκάτοχοι του τίτλου να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Ο αγώνας που ξεχωρίζει είναι αυτός ανάμεσα στην Ιταλία και την Ουγγαρία, με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο για την τετράδα όπου θα τον περιμένει λογικά η Ολλανδία.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών:

17:00 Ισπανία-Κροατία
18:30 Ολλανδία-Μεγάλη Βρετανία
20:00 ΕΛΛΑΔΑ-Γαλλία
21:30 Ιταλία-Ουγγαρία