Την άμεση επέμβαση της ελληνικής Πολιτείας για την «κάθαρση» του ελληνικού ποδοσφαίρου ζήτησε με μεταμεσονύκτια ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός λίγη ώρα μετά το τέλος του πολύκροτου ντέρμπι με την ΑΕΚ που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στον Πειραιά.

«Δυστυχώς το μόρφωμα που σαπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αντιμετωπίζεται ποδοσφαιρικά. Και αναφερόμαστε στην Πολιτεία και τις Αρχές. Από εδώ και πέρα όποιος δεν ασχοληθεί με την εξαφάνιση της Εγκληματικής Οργάνωσης, τότε σημαίνει και είναι προφανές ότι την υποθάλπει» υπογράμμιζαν οι «ερυθρόλευκοι», ενώ λίγο νωρίτερα ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, είχε επίσης τοποθετηθεί για όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»:

«Με αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν προκαλείται η μισή χώρα και μία ολόκληρη πόλη. Πρέπει να παρέμβουν όλοι όσοι έχουν την ευθύνη. Όταν μιλάμε για βία πρέπει να δούμε ποιος την προκαλεί. Ήταν εξόφθαλμο αυτό που έγινε. Προκλητικό. Το κακό παράγινε. Δεν είναι μόνο το σημερινό. Είναι συνέχεια πολλών παιχνιδιών. Πρέπει να παρέμβει η πολιτική ηγεσία".

Δημήτρης Μαρκόπουλος:  «Ολυμπιακός, η λαοφιλέστερη ομάδα της χώρας και ο σεβασμός που απαιτείται»

Η πρώτη τοποθέτηση από στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας (πλην εκείνης του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το πρωί της Δευτέρας) έρχεται σήμερα μέσω της «Α». Με αποκλειστική του δήλωση ο βουλευτής  Β’ Πειραιά, Δημήτρης Μαρκόπουλος παίρνει θέση για όσα πρέπει να ξημερώσουν την επόμενη μέρα του ντέρμπι στο ελληνικό ποδόσφαιρο:


«Είναι ανάγκη να σκύψουμε με μεγαλύτερη ένταση κι έμφαση επάνω στα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Προβλήματα τα οποία ευθέως αφορούν και την ομάδα του Ολυμπιακού. Τη λαοφιλέστερη ομάδα της χώρας» επισημαίνει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος και συνεχίζει λέγοντας: «Πρέπει λοιπόν το Κράτος να διασφαλίσει ίσους όρους διεξαγωγής των πρωταθλημάτων. Όρους σεβασμού των επενδύσεων και των προσπαθειών καθώς και των ονείρων εκατομμυρίων φιλάθλων. Ξεκάθαρες κουβέντες: το πρωτάθλημα μας έχει πολύ ακόμα δρόμο από το να χαρακτηρίζεται ως «ευρωπαϊκό». Προσωπικά συνιστώ ψυχραιμία προς όλες τις κατευθύνσεις, όμως ζήτω κι επιτάχυνση των εξυγιαντικών πολιτικών. Χρόνος πλέον δεν υπάρχει».