Η Euroleague δημοσίευσε στα social media τις προβλέψεις των GM των ομάδων σε μία ψηφοφορία που έγινε αναφορικά με τις πρώτες αγωνιστικές της σεζόν 2023-24 με τα αποτελέσματα να είναι αυτά (;) που περιμέναμε. 

Εκτός Final 4 Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στις προβλέψεις των GM

Οι GM των ομάδων της Euroleague αφήνουν εκτός του Final 4 του Βερολίνου τις δύο ελληνικές ομάδες παρόλο που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός τη δεδομένη στιγμή βρίσκονται στη 4η και την 5η θέση αντίστοιχα στη βαθμολογία. Όπως είναι λογικό το μεγαλύτερο φαβορί με 88,9% είναι η Ρεάλ Μαδρίτης με το 17-2 που έχει σαν ρεκόρ να τρομάζει. Ακολουθούν με 66,7% η Μπαρτσελόνα και η Μονακό με 66,7% με την Παρτιζάν να ολοκληρώνει το "καρέ" με 44%.


Κορυφαίος προπονητής για τους GM ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Οι GM δεν σταμάτησαν όμως εκεί μιας και επέλεξαν και τους προπονητές που μέχρι στιγμής έχουν εντυπωσιάσει με τη δουλειά που έχουν κάνει στις ομάδες τους. Στην πρώτη θέση με 33,3% βρίσκεται ο άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με την Παρτιζάν να βρίσκεται οριακά στις θέσεις των playoff τη δεδομένη στιγμή. Ακολουθούν μετά ο Λούκα Μπάνκι της εντυπωσιακής φέτος Βίρτους Μπολόνια με 27,8% με τον Τσους Ματέο της Ρεάλ Μαδρίτης να "ισοβαθμεί" μαζί του στη δεύτερη θέση. Αξίζει να σημειωθεί πως τις προηγούμενες χρονιές το βραβείο του καλύτερου προπονητή είχε πάρει ο Γιώργος Μπαρτζώκας του Ολυμπιακού.

Πιο "Clutch" παίκτες ο Μάικ Τζέιμς και ο δήμιος του Ολυμπιακού Σέρχιο Γιουλ 

Αναμενόμενη (;) απάντηση έδωσαν οι GM αναφορικά με τους πιο "Clutch" παίκτες της Euroleague με τον Μάικ Τζέιμς να βρίσκεται στην κορυφή με διαφορά έχοντας 44,4% με τον Σέρχιο Γιουλ να ακολουθεί με 27,8%. Δύο επιλογές που αποδεικνύονται ξεκάθαρα στο παρκέ με τον γκαρντ της Μονακό να έχει πάντα την μπάλα στα χέρια του όταν εκείνη... καίει. Για τον πολύμπειρο παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης δεν χρειάζεται αναφερθούν πολλά αρκεί μόνο να δει κάποιος το... καλάθι του πέρσι στον τελικό της διοργάνωσης κόντρα στον Ολυμπιακό.