Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε την Αναντολού Εφές για την 20η αγωνιστική της Euroleague και επικράτησε με... άγχος στο τέλος με 83-76 φτάνοντας τις 12 νίκες στη διοργάνωση.

Εξαιρετική άμυνα αλλά και ευστοχία στην επίθεση για τον Παναθηναϊκό

Το ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό μπορεί να μην ήταν καλό με τον Ντάουμ να σκοράρει πέντε πόντους συνεχόμενους αλλά η συνέχεια ήταν τουλάχιστον... ονειρική. Οι πράσινοι έκαναν ότι ήθελαν την άμυνα της Εφές και μ' ένα γρήγορο 12-0 έφτασαν στο +7 (12-5). Τα εύστοχα σουτ του Μάριους Γκριγκόνις από τη περιφέρεια έδωσαν σημαντικές λύσεις στη επίθεση του "τριφυλλιού" που με δικό του τρίποντο έφτασαν τη διαφορά στο +11 (21-10) δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Εκεί μία τεχνική ποινή του Οτούρου που έφτασε τα τρία φαουλ και τέσσερις πόντους του Σλούκα έφτασαν το σκορ στο 25-14 για τον Παναθηναϊκό.

Ο εξαιρετικός Γκριγκόνις οδηγεί τον Παναθηναϊκό

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε όπως τελείωσε η πρώτη με τον Γκριγκόνις να ευστοχεί ξανά σε σουτ τριών πόντων φτάνοντας τους 13 πόντους (4/4 τρίποντα). Ο Παναθηναϊκός μέσα σε 3:30 λεπτά έφτασε τη διαφορά από τους 11 στους 22 μ' ένα γρήγορα σερί 13-2. Εκεί έδειξε να συνέρχεται κάπως η Εφές με τον Μπομπουά και τον Μπράιαντ να την ξεκολλάνε και μειώνουν (38-25). Η χαρά τους όμως δεν κράτησε και πολύ με τους πράσινους να είναι εύστοχοι έξω από τη γραμμή των 6.75 φτάνοντας ξανά τη διαφορά στους 17 (45-28) δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Εκεί ο Ναν με μία πολύ δύσκολη προσωπική προσπάθεια έφερε το "τριφύλλι" στο +16 (51-35) στο τέλος του ημιχρόνου.

Η ευστοχία του Παναθηναϊκού στο τρίποντο και το... κουλούρι του Λάρκιν

Στα αξιοσημείωτα του πρώτου ημιχρόνου είναι η εξαιρετική ευστοχία του Παναθηναϊκού στο τρίποντο με 69% ευστοχία (9/13) "ανοίγοντας" με αυτό τον τρόπο την άμυνα των Τούρκων με αποτέλεσμα να βρίσκει και λύσεις κάτω από τη ρακέτα. Από την Εφές ο Σέιν Λάρκιν - μετά από περίπου 17 λεπτά στο πρώτο μισό του αγώνα - έμεινε στους 0(!) πόντους με 0/4 σουτ εντός παιδιάς.

Άντεξε στην αντεπίθεση της Εφές ο Παναθηναϊκός

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Γκριγκόνις να μην ενοχλείται από την αλλαγή... μπασκέτας και να ευστοχεί σε δύο ακόμη τρίποντα φτάνοντας τους 21 πόντους με 6/6(!) τρίποντα. Η συνέχεια όμως δεν ήταν η ανάλογη για τον Παναθηναϊκό με την Εφές να ξεκινάει μία αντεπίθεση διαρκείας και να μειώνει με τρεις εύστοχες βολές του Ντάριους Τόμπσον τη διαφορά στους 8 (59-51) πέντε λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Εκεί ο Γκριγκόνις μ' ένα ακόμη δικό του σουτ έδωσε ανάσα στο "τριφύλλι". Το τέλος της περιόδου βρήκε τον Παναθηναϊκό να ευστοχεί σε συνεχόμενες εύστοχες βολές φέρνοντας τη διαφορά στο +11 (68-57).

Ξεπέρασε τον Σπανούλη στις ασίστ ο Σλούκας

Από τη πλευρά του ο Κώστας Σλούκας με την 8η ασίστ που έδωσε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ξεπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη στην 3η θέση όλων των εποχών στη Euroleague φτάνοντας τις 1608, γράφοντας μία ακόμη... χρυσή σελίδα στην ιστορία του στην διοργάνωση.

Οι άμυνες του Αντετοκούνμπο έδωσαν τελικά τη νίκη στον Παναθηναϊκό

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με το δεύτερο τρίποντο του Λάρκιν μειώνοντας στους 8 αλλά ένα γρήγορο 6-0 των πρασίνων έφτασε τη διαφορά στους 14 (74-60) επτά λεπτά πριν το τέλος τηςν αναμέτρησης. Εκεί όμως ανέλαβε δράση ο Ροντρίγκ Μπομπουά όπου με επτά σερί πόντους έφερε το ματς στους 6 (76-70) 4:30 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Την φάση του αγώνα έκανε ο Κώστας Αντετοκούνμπο με την τάπα στον Πλάις (ίσως και την τάπα της χρονιάς) με τον Γερμανό να πιστεύει πως θα καρφώσει ανενόχλητος στο καλάθι του Παναθηναϊκού αλλά ο Έλληνας σέντερ βρέθηκε από το πουθενά και με άλμα στη... στρατόσφαιρα προσέφερε στους φίλους του "τριφυλλιού" μία αδιανόητη φάση που θα θυμούνται για καιρό!. Ο Μπομπουά όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη μειώνοντας στους 3 (76-73) τη διαφορά με δικό του τρίποντο. Εκεί χτύπησε για άλλη μία φορά ο Τζέριαν Γκραντ όπου με τρίποντο έδωσε το "φιλί" της ζωής στον Παναθηναϊκό 1:12 πριν το φινάλε του αγώνα. Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε με τον Κώστα Σλούκα να πετυχαίνει δύο βολές στο τέλος διαμορφώντας το τελικό 83-76 για τον Παναθηναϊκό.