Η Μίντλεσμπρο υποδέχθηκε την Τσέλσι για τον πρώτο αγώνα των ημιτελικών του Λιγκ Καπ Αγγλίας και πήρε μία σπουδαία νίκη με 1-0 χάρις σε γκολ του Χέιντεν Χάκνει, σπάζοντας την κατάρα... των 17 χρόνων χωρίς γκολ απέναντι στους "μπλε" του Λονδίνου.

Το γκολ η Μίντλεσμπρο σε ματς - ροντέο στο πρώτο ημίχρονο

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με... ατυχίες μιας και στο 6ο μόλις λεπτό έχασαν για το υπόλοιπο του παιχνιδιού τον σέντερ φορ τους, τον Λάτε Λαθ, με πρόβλημα τραυματισμού. Αμέσως μετά την αλλαγή μάλιστα διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Έντσο Φερνάντες μέσα στη μεγάλη περιοχή με τον διαιτητή να δείχνει πως το παιχνίδι συνεχίζεται κανονικά.



Η Τσέλσι δεν άργησε να φανεί στο παιχνίδι με τον Πάλμερ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση σε τετ α τετ, με τον Χάκνει όμως στην αμέσως επόμενη φάση να απειλεί για την Μίντλεσμπρο με σουτ του να πηγαίνει άουτ. 



Ότι δεν κατάφερε να κάνει στο 31ο λεπτό της αναμέτρησης ο Χάκνει, το έκανε έξι λεπτά αργότερα όπου με πολύ ωραία προβολή έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με το γήπεδο να παίρνει... φωτιά από τους πανηγυρισμούς των οπαδών της Μίντλεσμπρο. 



Η Τσέλσι προσπάθησε να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο αλλά ο Πάλμερ έχασε αδιανόητη ευκαιρία μπροστά από το τέρμα με αποτέλεσμα ο Γκάλαχερ να τραβάει τα... μαλλιά του δείχνοντας πως δεν μπορούσε να πιστέψει την ευκαιρία που έχασε ο συμπαίκτης του. 



Ο Πάλμερ δεν μπορούσε να σκοράρει με τίποτα και έγινε ο... μοιραίος για την Τσέλσι μετά και την τελευταία σπουδαία ευκαιρία που έχασε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. 


Άντεξε στην πίεση η Μίντλεσμπρο και τώρα... τρέχει η Τσέλσι

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη με την Τσέλσι να έχει την υπεροχή χωρίς όμως να απειλεί ουσιαστικά την Μίντλεσμπρο. Οι γηπεδούχοι από τη πλευρά τους κράτησαν ευκολότερα απ' ότι περίμεναν το αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο και πάνε με το προβάδισμα του 1-0 στη ρεβάνς της 23ης Ιανουαρίου στο Λονδίνο για να διεκδικήσουν μία ιστορική πρόκριση. Η Τσέλσι από τη πλευρά της κατέβηκε χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στη σύνθεση της αλλά η υπεροχή της (81% κατοχή στο δεύτερο ημίχρονο) δεν μετουσιώθηκε σε κάποιο γκολ. Τώρα... τρέχει για τον επαναληπτικό αν θέλει να διεκδικήσει το τρόπαιο του Carabao Cup και να σώσει κατά κάποιο την φετινή απογοητευτική της χρονιά.