Το Ισραήλ έγινε μέρος της Ευρώπης οκτώ χρόνια από την ίδρυσή του, όταν έλαβε μέρος στο Eurobasket της Μόσχας το 1953, και το ίδιο αναμένεται να γίνει με το εμιράτο του Ντουμπάι, το οποίο είναι το πλέον διάσημο των επτά που αποτελούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το οποίο κάνει δυναμικό μπάσιμο στη Euroleague

Το Ντουμπάι πρόκειται, με βάση συνέντευξη που έδωσε ο γενικός αρχηγός της Euroleague, Παούλιους Μοτιεγιούνας, να κάνει επένδυση 150 εκατομμυρίων ευρώ στη διοργάνωση, προκειμένου να έχει ομάδα σε αυτήν τη σεζόν 2024-25. Παρότι το «O.K.» θα έχει ήδη δοθεί κατά τα τέλη Φεβρουαρίου, στη συνεδρίαση των τελών Νοεμβρίου πρόκειται να παρθεί η αρχική έγκριση. Από τα 150 εκατομμύρια, τα 65 θα πάνε στους 13 συλλόγους, τελούντες ως μέτοχοι της διοργάνωσης (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αναντολού Εφές, Φενερμπαχτσέ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ζαλγκίρις, Αρμάνι Μιλάνο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπάγερν Μονάχου και Βιλερμπάν), με τη μορφή του ενός εκατομμυρίου κάθε σεζόν για τις επόμενες πέντε. 



Το Ντουμπάι αναμένεται να γίνει πόλος έλξης εμπορικά, ωστόσο ένα εμπόδιο, το οποίο αναμένεται να υπερκεραστεί -τουλάχιστον όπως κρίνεται η ηθική ακεραιότητα των αξιωματούχων της Euroleague-, είναι η αρχική απόρριψη της πρότασης του Εμιράτου να φιλοξενήσει στην περιοχή δύο διαδοχικά Final 4. Η Euroleague αντιπρότεινε τη διοργάνωση ενός Super Cup, μια ιδέα που δεν έχει εξαρχής απορριφθεί. 

Η... μεικτή του Εμιράτου που θα μπει στη Euroleague δεν θα βρίσκεται μόνο εκεί. Σύμφωνα με την πληροφόρηση, πρόκειται να συμμετάσχει και στην Αδριατική Λίγκα, αλλά φυσικά αυτό θα εξεταστεί διεξοδικά, καθώς το αντίτιμο μόνο για τα... ναύλα είναι τεράστιο.