Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε άμυνα για 30 ολόκληρα λεπτά και γνώρισε φθηνή όπως εξελίχθηκε ήττα από την Μπαρτσελόνα των απουσιών (έλειπαν Λαπροβίτολα και Αμπρίνες). Ο κορυφαίος του, Άλεκ Πίτερς, κουράστηκε στα τελευταία λεπτά, οι ερυθρόλευκοι δεν βρήκαν ποτέ σουτ ισοφάρισης ή προσπέρασης και έτσι παρέμειναν στις 11 νίκες στη φετινή Euroleague.

"Καυτή" στο ξεκίνημα η Μπαρτσελόνα, τιμώρησε τον Ολυμπιακό ο Πάρκερ

Τα κακά νέα ξεκίνησαν από νωρίς για τον Ολυμπιακό καθώς η Μπαρτσελόνα είχε ξεκινήσει ζεστή από τα 6,75μ. με τον Τζαμπάρι Πάρκερ να παίζει... ρολόι. Η επίθεση των ερυθρόλευκων κόλλαγε στα χέρια του Γουόκαπ και έτσι οι "Μπλαουγκράνα" βρήκαν νωρίς διψήφιο προβάδισμα (18-7).

Από εκεί και πέρα όμως το παιχνίδι ισορρόπησε με τους φιλοξενούμενους να βλέπουν τον Άλεκ Πίτερς να ηγείται επιθετικά ενώ εμφανής ήταν και η αμυντική βελτίωση με τον Μπριθουέλα να παίρνει άστοχες προσπάθειες από πλευράς Καταλανών. Στο τελευταίο λεπτό και αφού ο Γκριμάου είχε πάρει τάιμ άουτ, το προβάδισμα των γηπεδούχων ανέβηκε στο +7 (27-20).

Άμυνα, Γουίλιαμς-Γκος και... Μπραζντέικις ελαχιστοποίησαν τη χασούρα για τον Ολυμπιακό 

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Σίκμα θεωρώντας πως ματσάρει καλύτερα με τον πρώην συμπαίκτη του στην Άλμπα, Ντα Σίλβα (σε αντίθεση π.χ. με τον Μονέκε την Παρασκευή). Αμυντικά αυτή η επιλογή λειτούργησε με τους ερυθρόλευκους να βγάζουν άμυνες, μέχρι να δώσουν τρία συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ στον Πάρα (δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει στη δύναμη ο Λαρεντζάκης).

Τα επιθετικά ριμπάουντ ήταν το μόνο μελανό σημείο μιας θετικότατης περιόδου. Ειδικά μετά την είσοδο του Μπραζντέικις αντί του Λαρεντζάκη, τα miss-match ελαχιστοποιήθηκαν και οι άμυνες έβγαιναν διαρκώς. Ο Γουίλιαμς-Γκος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι ενώ και ο Λιθουανός φόργουορντ πήρε επιθέσεις πάνω του (και τις έβαλε). Ένα τρίποντο του Πάρα έστειλε την Μπαρτσελόνα προηγούμενη στο ημίχρονο (44-41).

Η Μπαρτσελόνα έκανε ότι ήθελε τον Ολυμπιακό στην τρίτη περίοδο

Τα ποσοστά της Μπαρτσελόνα επανήλθαν στα επίπεδα της πρώτης περιόδου, γι' αυτό και η διαφορά ξέφυγε πάλι στο +9 (54-45) πολύ νωρίς στο τρίτο δεκάλεπτο. Το μόνο που κατάφερε να κερδίσει ο Ολυμπιακός σε αυτό το κακό του διάστημα ήταν το 3ο φάουλ του Γιαν Βέσελι.

Ο Νίκολα Κάλινιτς και ο Βίλι Ερνανγκόμεθ έδωσαν έξτρα βοήθειες στο σκοράρισμα, τις οποίες οι ερυθρόλευκοι δεν έβρισκαν από μεριάς τους. Ο Γουίλιαμς-Γκος ήταν αυτός που έδωσε ξανά πνοή για ένα ξέσπασμα, το οποίο όμως δεν είχε διάρκεια. Οι ερυθρόλευκοι είχαν ευκαιρίες να μειώσουν κάτω από το -10 με Πίτερς και ΜακΚίσικ αλλά αστόχησαν με τους "Μπλαουγκράνα" να κρατούν σημαντική διαφορά ενόψει τέταρτου δεκαλέπτου (75-63).

Η άμυνα... ήρθε στην τέταρτη περίοδο, αλλά τότε κόλλησε η επίθεση του Ολυμπιακού

Η καλύτερη άμυνα της Ευρώπης έκανε την εμφάνισή της... μόλις στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου. Ο Ολυμπιακός βρήκε πόντους μπροστά με Πίτερς και Γουίλιαμς-Γκος να δίνουν το σάλπισμα της αντεπίθεσης και τον ΜακΚίσικ να ακολουθεί πηγαίνοντας διαρκώς στο "ένας εναντίον ενός". Χρειαζόταν, όμως, κάτι ακόμα.

Αυτό το κάτι δεν ήρθε από τον Κάνααν, αλλά ούτε από τον Πίτερς ο οποίος είχε εμφανώς κουραστεί. Οι ερυθρόλευκοι κράτησαν χωρίς σκορ την Μπάρτσα για σχεδόν τέσσερια λεπτά αλλά δεν βρήκαν ποτέ το μεγάλο σουτ της προσπέρασης. Αυτό το σουτ το βρήκε εν τέλει ο Νίκολα Κάλινιτς για το 83-78 με τον Σέρβο να "ρίχνει στο καναβάτσο" τους ερυθρόλευκους ενώ ο Σατοράνσκι έδωσε τη χαριστική βολή.

Τα δεκάλεπτα: 27-20, 44-41, 75-63, 86-78