Δεν είχε απευθείας κόρνερ, όπως εκείνο που είχε πετύχει ο Τόνι Κρόος στον ημιτελικό με τη Βαλένθια για το Super League του 2020, το παιχνίδι της Ρεάλ με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο "Al-Awwal Park" της Σαουδικής Αραβίας, αλλά είχε την ένταση ενός... συντοπίτικου καβγά, ένα γεμάτο με γκολ πρώτο ημίχρονο και, φυσικά, την παράθεση των γνωρισμάτων των παικτών της Ατλέτικο την εποχή του Ντιέγκο Σιμεόνε: ντουμπλαρίσματα στο κέντρο λες και εξαρτάται η ζωή τους από αυτά, ανταρτοπόλεμο στην άμυνα, με Όμπλακ φρουρό στο τέρμα, για να αντέξουν και επιθυμία για να πηγαίνουν πρώτοι στις μονομαχίες. 

Και μετά, υπάρχει η Ρεάλ, που μοιάζει, ειδικά μετά το 2014 και εκείνη την κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος από την εκτέλεση κόρνερ του Λούκα Μόντριτς στο 90+4' του τελικού του Champions League, να μη χάνει ποτέ από την Ατλέτικο σε σημαντικό ματς. Ποτέ. Βεβαίως, αυτό είναι περισσότερο ψευδαίσθηση, πάντως όταν η Ατλέτικο προηγήθηκε στο 78', όταν ο Άλβαρο Μοράτα έκανε φάουλ στον Κέπα Αριθαμπαλάγκα, ο οποίος έχασε την μπάλα από τα χέρια του και αυτή κατέληξε στα δίχτυα, έγινε η φάση που θεωρητικά συμπυκνώνει τη σχέση των δύο ομάδων την τελευταία δεκαετία: η Ρεάλ είχε σε πέντε δευτερόλεπτα τέσσερις τελικές: πρώτα ο Όμπλακ έπιασε το τετ α τετ του Βινίσιους, μετά το σουτ του Τζουντ Μπέλιγχαμ εξοστρακίστηκε, το δεύτερό του σώθηκε στη γραμμή, όμως ο επερχόμενος Ντάνι Καρβαχάλ, ο οποίος είχε ηττηθεί σε τετ α τετ με τον πορτιέρε των "ροχιμπλάνκος" στο 70', ισοφάρισε. Η Ατλέτικο μοιάζει να συναντά τη σκοτεινή πλευρά του πεπρωμένου της κάθε που ανταμώνει με τη Ρεάλ με δέλεαρ τρόπαια και αυτή η ισοφάριση του σκορ, στο 84', δεν αποτελούσε εξαίρεση. 








Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης: Το ορόσημο του Γκριεζμάν 

Το πρώτο ημίχρονο στον ημιτελικό του Supercopa de Espana στη Σαουδική Αραβία, ήταν ιδιαιτέρως χορταστικό. Ήταν ο Μάριο Ερμόσο που σκόραρε με το κεφάλι στο 6' από κόρνερ του Αντουάν Γκριεζμάν, όμως η Ρεάλ απάντησε στο 20', με την κεφαλιά του Αντόνιο Ρούντιγκερ από κόρνερ του Λούκα Μόντριτς. Η Ρεάλ βρήκε και δεύτερο γκολ με αμυντικό, τον Φερλάν Μεντί, ο οποίος σκόραρε σχεδόν με το τακουνάκι ύστερα από γύρισμα-ξυραφιά του Καρβαχάλ, μια προσπάθεια που άρχισε με προώθηση του Γάλλου. Η Ρεάλ προηγήθηκε στο 30', όμως δεν πήγε προηγούμενη στο ημίχρονο. 







Στο 37', ο Αντουάν Γκριεζμάν έκανε μια καταπληκτική ντρίμπλα πάνω στον Λούκα Μόντριτς και σκόραρε με το... κακό πόδι του, το δεξί. Ήταν μάλιστα ένας Ιωβηλαίος για τον Γάλλο σέντερ φορ, αφού έφτασε τα 174 γκολ με τη φανέλα της Ατλέτικο και, ξεπερνώντας τον αείμνηστο Λουίς Αραγονιές, έγινε ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία της Ατλέτικο. 









Ο τρόπος της Ρεάλ Μαδρίτης

Ό,τι συνέβαινε, όμως, στη Ριάντ, όποια κι αν ήταν η ισορροπία τρόμου, δεν γινόταν παρά να τείνει, ο θεατής, υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης. Το 2020 η Ατλέτικο έχασε στον τελικό του Supercopa de Espana στα πέναλτι από τη "βασίλισσα", ενώ δα δεν είναι και τόσο μακριά ο τελικός του Champions League το 2016, όταν κρίθηκε ο νικητής για το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά στη διαδικασία. 

Η Ρεάλ μηχανεύτηκε τρόπο να νικήσει πριν φτάσει το πράγμα εκεί και έγινε με τέτοιο τερτίπι, που να μη θέλεις να πιστέψεις το μαγνητισμό που ασκείται από την ειμαρμένη προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, ρέπεις προς την αμαρτία μιας "λατρευτικής" ρηχότητας. Το γκολ του Χοσέλου στο 116' έρχεται με τη... χειρότερη κεφαλιά όλων των εποχών, αφού η μπάλα βρίσκει στο πόδι που ο Σάβιτς έχει τεντώσει και κρεμάει τον Όμπλακ. 





Και εκείνο που σφραγίζει το ματς για τη "βασίλισσα", σε ένα παιχνίδι που είχε... μηδέν κίτρινες κάρτες, φτάνει στις καθυστερήσεις της δεύτερης παράτασης, όταν ο Όμπλακ έχει ανέβει στην περιοχή της Ρεάλ για κόρνερ και, όταν η μπάλα γίνεται διεκδικήσιμη, ο Μπραχίμ Ντίας μυρίζεται... ψητό, τρέχει μανιασμένα προς την μπάλα, προσπερνά στο σπριντ τον Σλοβένο και με πλασέ από μακριά "κλειδώνει" την πρόκριση για τη Ρεάλ. 



Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι θα περιμένει στον τελικό, που θα γίνει την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, το νικητή του Μπαρτσελόνα-Οσασούνα, που είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου, στις 21:00 στη Ριάντ.