Η εθνική ομάδα της Γκάμπιας ταξίδευε προς την Ακτή Ελεφαντοστού με σκοπό τη συμμετοχή της στο επερχόμενο Κύπελλο Εθνών Αφρικής που διεξάγεται εκεί, αλλά ένα περιστατικό τους άλλαξε τα σχέδια.

Τρομακτικά γεγονότα πτήση της Γκάμπια για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Ένα απρόσμενο και τρομακτικό ταυτόχρονα γεγονός συνέβη στο ταξίδι της αποστολής της Γκάμπιας για την Ακτή Ελεφαντοστού με αφορμή το Κόπα Άφρικα που ξεκινάει το Σάββατο (13/1). Η πτήση έγινε με περιορισμένο οξυγόνο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα παίκτες της ομάδας να λιποθυμούν. Μάλιστα δύο από αυτούς βρίσκονται ακόμα σε σοκ με την αποστολή να επιστρέφει τελικά ξανά πίσω στη χώρα για να φύγει με άλλο αεροσκάφος. 


"Άλλη μισή ώρα πτήσης και θα ήμασταν όλοι νεκροί"

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του προπονητή της ομάδας μετά τα όσα πέρασαν αυτός και οι παίκτες του στην πτήση προς την Ακτη Ελεφαντοστού. Συγκεκριμένα ο Τομ Σεντφιέ ανέφερε: 

"Θα μπορούσαμε όλοι να είχαμε πεθάνει. Αποκοιμηθήκαμε όλοι γρήγορα. Κι εγώ το ίδιο. Είχα σύντομα όνειρα για το πώς τελείωσε η ζωή μου. Πραγματικά και αληθινά. Μετά από εννέα λεπτά ο πιλότος αποφάσισε να επιστρέψει, επειδή δεν υπήρχε παροχή οξυγόνου. Ορισμένοι παίκτες δεν ξύπνησαν αμέσως μετά την προσγείωση. Παραλίγο να πάθουμε δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Άλλη μισή ώρα πτήσης και θα ήμασταν όλοι νεκροί". 




Έχουν πονοκεφάλους και ζαλάδες οι παίκτες της Γκάμπια

Μάλιστα ένας από τους διεθνείς παίκτες της ομάδας, ο Σάντι Γιάνκο, ανέβασε ένα ποστ στα social media αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετώπισε αυτός και οι συμπαίκτες του. Εξέφρασε επίσης δημόσια τα παραπονά του για την AFCON και ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του

View this post on Instagram

A post shared by Saidy Janko (@saidyjanko22)