Συνεχίζει να υποφέρει η Σεβίλλη και να βρίσκεται λίγο πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη της Liga, ύστερα από το ένα από τα τέσσερα ματς που έγιναν την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου, για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η εκκίνηση έγινε με το 3-0 της Μπάγερν επί της Χοφενχάιμ για την Bundesliga, Μαρσέιγ και Στρασμπούρ και Μπέρνλι και Λούτον ήρθαν ισόπαλες με σκορ 1-1 για Ligue 1 και Premier League αντιστοίχως, ενώ η βραδιά τελείωσε με το 3-2 της Αλαβές στην Ανδαλουσία και το θρυλικό "Σάντσεθ Πιθχουάν", σε ένα παιχνίδι που ο διαιτητής Αλεχάντρο Ερνάντεθ κράτησε εννιά λεπτά καθυστερήσεις. 

Η Σεβίλλη βρέθηκε πίσω στο σκορ, 2-0, και ισοφάρισε στο 70' και το 82', με πέναλτι του Λουίς Οκάμπος. Έμοιαζε να βγάζει κάτι από το παιχνίδι για την 20ή αγωνιστική της Liga, μέχρι το 90', που ο Ρούμπεν Ντουάρτε πέτυχε το γκολ της νίκης για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έφτασαν τους 20 βαθμούς και είναι στη 13η θέση. Η Σεβίλλη έχει στο πρωτάθλημα μία νίκη, το 3-0 εκτός έδρας επί της ουραγού Γρανάδα, από τις... 26 Σεπτεμβρίου. 

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Χωρίς νικητή Αγγλία και Γαλλία 

Στην Premier League, η εκκίνηση της 21ης αγωνιστικής βρήκε Μπέρνλι και Λούτον ισόπαλες με σκορ 1-1. Οι φιλοξενούμενοι καλό θα είναι να ανάψουν ένα κεράκι στο... πορτρέτο του Κάρλτον Μόρις, το γκολ του οποίου στο 90+2' έσωσε τη βραδιά. Η Μπέρνλι προηγήθηκε με τον Ζέκι Αμντούνι στο 36' και θεώρησαν ότι θα φτάσουν τους 14 βαθμούς, αλλά εν τέλει έμειναν στους 12, με τη Λούτον να βρίσκεται, πια, στους 16, τρίτη από το τέλος, αλλά ισόβαθμη με την τέταρτη από το τέλος Έβερτον. 

Σε ό,τι αφορά τη Ligue 1, το μοτίβο στο παιχνίδι της Μαρσέιγ με τη Στρασμπούρ ήταν ίδιο, αφού πάλι στο 90+2' οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το βαθμό, με το γκολ του Τζέρεμι Σέμπας. Η Μαρσέιγ προηγήθηκε με τον Ζιγκό μόλις στο 3', αλλά η φαινομενικά εύκολη βραδιά μετατράπηκε σε μία απώλειας. Η Μαρσέιγ έμεινε στους 28 βαθμούς ύστερα από 18 παιχνίδια, πέμπτη στη βαθμολογία και ισόβαθμη με τη Λιλ, η οποία έχει ματς λιγότερο. Η Στρασμπούρ έχει 24 και είναι μόνη ένατη, δύο βαθμούς κάτω από τη Λανς και πέντε πάνω από Ρεν και Χάβρη.