Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν επί της Άουγκσμπουργκ, η Άιντραχτ... μπλόκαρε την Λειψία για την 17η αγωνιστική της Bundesliga.

Μυθική νίκη με buzzer beater του Παλάσιος για τη Λεβερκούζεν

Με το... δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της το 2024 η πρωτοπόρος Λεβερκούζεν που πέτυχε φοβερή νίκη στο φινάλε επί της Άουγκσμπουργκ την οποία και "λύγισε"' χάρη στο "χρυσό" γκολ του Παλάσιος στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων (90+4').

Με τη σπουδαία της αυτή νίκη η... ασταμάτητη Λεβερκούζεν παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας φτάνοντας τους 45 βαθμούς ενώ αύξησε τη διαφορά στους 4 από την Μπάγερν Μονάχου η οποία όμως έχει ματς λιγότερο.

Οι δυο ομάδες δεν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή αλλά να μην φτάσουν σε κάποια μεγάλη φάση. Μάλιστα, βρήκαν δίχτυα στο δεύτερο μέρος αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στα εναπομείναντα λεπτά, η Λεβερκούζεν πίεζε αρκετά τα καρέ του αντιπάλου της, με τον Παλάσιος να έρχεται σαν από... μηχανής θεός και να σκοράρει με πλασέ από κοντά και να χαρίζει τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του.

"Τιμώρησε" την Λειψία η Άιντραχτ

Τι και αν η Λειψία... έκλεψε τις εντυπώσεις στον αγωνιστικό χώρο, η Άιντραχτ ήταν αυτή που εντέλει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με τους φιλοξενούμενους να "λυτρώνονται" (0-1) από τον Κνάουφ.

Οι γηπεδούχοι ήταν κάτι παραπάνω από ανώτεροι στην επίθεση, δημιούργησαν 30 (!) τελικές όμως το ζητούμενο δεν ήρθε που ήταν και να μπει η μπάλα στα... δίχτυα με αποτέλεσμα να ηττηθούν χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Κνάουφ στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στο 7ο λεπτό.

Tα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Μπάγερν - Χοφενχάιμ 3-0 (18', 70' Μουσιάλα, 90' Κέιν)
Φράιμπουργκ - Ουνιόν 0-0 ()
Μάιντς - Βόλφσμπουργκ 1-1 (61' Βιντμέρ / 12' Τσέρνι)
Άουγκσμπουργκ - Λεβερκούζεν 0-1 (90+4' Παλάσιος)
Λειψία - Άιντραχτ 0-1 (7' Κνάουφ)
Κολωνία - Χαϊντενχάιμ 1-1 (29' Ζέλκε / 55' Μπεκ)
13/01 19:30 Ντάρμστατ - Ντόρτμουντ
14/01 16:30 Μπόχουμ - Βέρντερ
14/01 18:30 Γκλάντμπαχ - Στουτγκάρδη