Απίστευτη εξέλιξη είχε το παιχνίδι ανάμεσα στην Γκάνα και το Πράσινο Ακρωτήρι για την πρώτη αγωνιστική του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής που διεξάγεται στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Έγινε... λυτρωτής ο Γκάρι Ροντρίγκες για το Πράσινο Ακρωτήρι

Η Γκάνα παρόλο που δεν έχει τη λάμψη του παρελθόντος "κατέβηκε" στον αγώνα κόντρα στο Πράσινο Ακρωτήρι σαν το φαβορί της αναμέτρησης. Τα πράγματα όμως δεν ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς για τα αδέρφια Αγιού και την ομάδας με τον Μοντέιρο να βάζει μπροστά στο σκορ το Πράσινο Ακρωτήρι στο πρώτο ημίχρονο. Οι Γκανέζοι αντέδρασαν με την έναρξη του δευτέρου μέρους με τον Ντζίκου να ισοφαρίζει στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο προπονητής του Πράσινου Ακρωτηρίου, Πέδρο Λεϊτάο Μπρίτο, δεν ήταν ευχαριστημένος με την ισοπαλία, με αποτέλεσμα να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του στο φινάλε του αγώνα περνώντας στο 68ο λεπτό του αγώνα τον Γκάρι Ροντρίγκες. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού αποδείχθηκε... χρυσή αλλαγή δικαιώνοντας πλήρως τον προπονητή του, σκοράροντας στο 92ο λεπτό με σουτ σε κενή εστία. Το Πράσινο Ακρωτήρι με αυτή τη νίκη πήρε προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. 


Έσωσε στο 97ο λεπτό την Αίγυπτο ο Σαλάχ

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Αίγυπτος ήρθε ισόπαλη με την Μοζαμβίκη με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να ισοφαρίζει για την ομάδα του στο 97ο λεπτό με πέναλτι. Οι τυπικά γηπεδούχοι Αιγύπτιοι προηγήθηκαν πολύ νωρίς στο ματς με γκολ του Μοσταφά Μοχάμεντ στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης. Τα πράγματα όμως δεν συνεχίστηκαν το ίδιο καλά, με τον προπονητή της Μοζαμβίκης να κάνει δύο αλλαγές στο ημίχρονο για να διορθώσει τα... κακώς κείμενα της ομάδας του. Με την Αίγυπτο να χαλαρώνει, ο Βίτι ισοφάρισε για τους "φιλοξενούμενους" στο 55ο λεπτό με τον άλλοτε παίκτη του Παναιτωλικού, Κλέσιο Μπαούκε, να βάζει μπροστά την ομάδα του στο σκορ με 1-2 τρία λεπτά αργότερα. Η πίεση της Αιγύπτου από εκεί και μετά ήταν ασφυκτική αλλά το μόνο που κατάφερε είναι να ισοφαρίσει με τον σούπερ σταρ της Λίβερπουλ στο φινάλε του αγώνα.


Δεν τα κατάφερε η Νιγηρία του Τροστ Εκόνγκ

Τα φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής φαίνεται πως ακόμη δεν έχουν βρει ρυθμό. Το ίδιο συνέβη και με την Νιγηρία, η οποία δεν μπόρεσε να επικρατήσει της Ισημερινής Γουινέας μένοντας στο 1-1. Η τυπικά φιλοξενούμενη Γουινέα μπήκε μπροστά στο σκορ στο 36ο λεπτό με τον Σαλβαδόρ, με την απάντηση της Νιγηρίας να έρχεται άμεσα δύο λεπτά αργότερα με τον αστέρα της Νάπολι Βίκτορ Οσίμεν. Ο Τρόστ Εκόνγκ του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε βασικός όντας και αρχηγός της χώρας του, με την Νιγηρία όμως παρά την πίεση στο φινάλε να μένει στο 1-1.