Σε μία σημαντική μεταγραφή προχώρησε η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ ανακοινώνοντας την απόκτηση του Δημήτρη Αγραβάνη μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ανακοίνωσε τον Αγραβάνη η ΑΕΚ BETSSON

Η ενίσχυση της ΑΕΚ συνεχίζεται με τον Δημήτρη Αγραβάνη να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν ελεύθερος από τον Οκτώβριο και μετά όταν και υπήρξε η αποδέσμευση του απο την Μπρεογκάν όπου είχε κι έναν σοβαρό τραυματισμό (θλάση στους προσαγωγούς). 

Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ

"Η AEK BETSSON ανακοινώνει, ότι σύνηψε συμφωνία με τον Δημήτρη Αγραβάνη (29χρ, 2μ.08)
Ο διεθνής πάουερ φόργουορντ / σέντερ υπέγραψε συμβόλαιο με τη "Βασίλισσα" εως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2023/24.

Το βιογραφικό του παίκτη

Ο Δημήτρης Αγραβάνης γεννήθηκε στο Μαρούσι, στις 20 Δεκεμβρίου 1994.

Πραγματοποίησε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στον Γ.Σ. Αμαρουσίου, στον οποίο ανδρώθηκε επαγγελματικά. Αγωνίστηκε εκεί από το 2010, έως και το τέλος της περιόδου 2011-2012. Την επόμενη περίοδο κατέκτησε την 3η θέση του Πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο, πριν να πάρει μεταγραφή στον ΟΣΦΠ, με τον οποίο κατέκτησε 2 Πρωταθλήματα Ελλάδας (2015, 2016), κι ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο (2013) σε 6 χρόνια.

Το καλοκαίρι του 2015 επιλέχθηκε στο νούμερο 59 του NBA Draft από τους Atlanta Hawks.

Το 2019 έγινε κάτοικος Πάτρας, φορώντας τη φανέλα του Προμηθέα, σε 116 αγώνες, σε μία τριετία, με μέσο όρο 11.9 πόντους, 16.5 ριμπάουντ. Ξεκίνησε την περσινή αγωνιστική σεζόν στην Ιταλία και τη Νάπολι, καταγράφοντας 5 συμμετοχές, με 8.6 πόντους, 4.8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Κατόπιν αγωνίστηκε στο Περιστέρι Bwin, έχοντας 11 πόντους και 4.9 ριμπάουντ σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και στον ΠΑΟ, με τον οποίο έκλεισε τη χρονιά (10 πόντοι, 4.5 ριμπάουντ στο Πρωτάθλημα). Την εφετινή χρονιά στάθηκε άτυχος. Τραυματίστηκε και έλαβε μέρος σε μόνο 2 αγώνες φορώντας τη φανέλα της ισπανικής Μπρεογκάν.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης είναι διεθνής με την Εθνική Ανδρών, ενώ έχει περάσει απ’ όλα τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων".



View this post on Instagram

A post shared by AEK B.C. (@aekbc)


Συνεχίζεται... ο μεταγραφικός παραλογισμός στην ΑΕΚ

Λίγο πριν την ανακοίνωση της μεταγραφής του Δημήτρη Αγραβάνη η ΑΕΚ πρώτα αποδέσμευσε τον Ρίκι Λίντο, με τον παίκτη να μένει στην ομάδα για... 12 μόλις ημέρεςΟ Αμερικάνος φόργουορντ μάλιστα δεν πρόλαβε καν... να αγωνιστεί με τη φανέλα της "Ένωσης".

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ: " Η ΑΕΚ BETSSON ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον Ρίκι Λίντο. Ευχόμαστε στον Αμερικάνο αθλητή κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του."

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΑΕΚ κάνει τόσες μεταγραφικές αλλαγές μεσούσης της σεζόν, συνεχίζοντας τον μεταγραφικό της παραλογισμό για ακόμη μία χρονιά.