Μια βόλτα στα Νότια Προάστια και ειδικά στην Γλυφάδα αρκεί για να δει κανείς την άνεση με την οποία κινείται η οικογένεια του Αλμπέρτο Μπρινιόλι τους τελευταίους μήνες. Τέτοια άνεση που δεν δείχνει με τίποτα τον ποδοσφαιριστή Αλμπέρτο Μπρινιόλι να είναι προβλήματισμένος για το μέλλον του! Το αντίθετο μάλιστα, τον δείχνει να έχει πάρει τις αποφάσεις του.

Ο Παναθηναϊκός άργησε να καταλάβει πως δεν είχε το πάνω χέρι στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου. Θα έπρεπε να το είχε σκεφτεί καλύτερα, όταν στην πρώτη πρόταση που του έγινε, έδωσε απλά έναν διπλασιασμό συμβολαίου. Ο 32χρονος κίπερ, ο οποίος τις δύο προηγούμενες σεζόν ήταν ο κορυφαίος τερματοφύλακας στην Super League, έχει 320.000 ευρώ ετήσιες απολαβές.

Ο Παναθηναϊκός, ο μάνατζερ του Μπρινιόλι και το μπόνους υπογραφής

Αν πέρσι του γίνονταν αναπροσαρμογή, όπως είχε ζητήσει ο ατζέντης του, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Οι «πράσινοι» θέλησαν να παίξουν με τον χρόνο, βασισμένοι και στον καλό χαρακτήρα του Ιταλού κίπερ. Τα λεφτά είναι λεφτά όμως και όταν ο Μπρινιόλι ζήτησε τριπλασιασμό αποδοχών ο Παναθηναϊκός έκοψε τις κουβέντες. Μια λεπτομέρεια. Ο μάνατζερ του και κάθε μάνατζερ, όταν διαχειρίζεται παίκτη που είναι να μείνει ελεύθερος, θέλει και μπόνους υπογραφής, πέραν από μια καλή προμήθεια.

Ούτε αυτό το έκανε ο Παναθηναϊκός και φυσικά σε μια μεταγραφή, όπου το χρήμα παίζει τον ρόλο της, όλα μπορούν να συμβούν. Κατά συνέπεια η πλευρά του Αλμπέρτο Μπρινιόλι ήθελε ένα συμβόλαιο 3 χρόνων με ετήσιες απολαβές που να αγγίζουν τις 900.000 ευρώ, συν τα μπόνους υπογραφής. Ο Παναθηναϊκός δεν τα έδινε, κρατούσε σκληρή στάση και όταν τελικά φάνηκε να είναι ανοικτός στο να συζητηθεί το ενδεχόμενο, στην τελευταία επαφή που έκανε προσωπικά ο Γιάννης Αλάφούζος με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, το... πουλάκι είχε πετάξει.

Η ΑΕΚ, ο Μπρινιόλι και ο… Μπακαμπού

Ο μάνατζερ του έδειχνε και αυτός απόμακρος στα μηνύματα που πήρε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο ώστε να έρθει να συζητήσει εκ νέου. Παράλληλα δεν είναι καλός «ηθοποιός» ο 32χρονος άσος για να μπορέσει να μπερδέψει τα πράγματα! Δηλαδή να δείξει πως δεν είχε συμφωνήσει με άλλη ομάδα ή τουλάχιστον να δείξει πως δεν είνσι φευγάτος. Άλλα είπε στην διοίκηση, άλλα στον Φατίχ Τερίμ πρόσφατα κι εκεί έγινε ένα ακόμα μπλέξιμο.

Τώρα όσον αφορά την επόμενη ομάδα του. Η ΑΕΚ είναι βέβαιο πως έχει δείξει ενδιαφέρον. Είναι επίσης βέβαιο πως πάντα επιχειρεί μυστικές συναντήσεις, όπως είχε κάνει και με τον Σεντρίκ Μπακαμπού, πέρσι που ήταν στον Ολυμπιακό! Το ίδιο λέγεται πως έκανε και με την πλευρά του Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Αναμονή έως το καλοκαίρι, γιατί δεν είναι η μοναδική ομάδα που τον θέλει.

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ONTIME"