Σάλο έχει προκαλέσει στην Τουρκία ο πανηγυρισμός του παίκτη της Αντάλιασπορ στο γκολ κόντρα στην Τραμπζονσπόρ για την τούρκικη Σούπερ Λιγκ. 

Πανηγύρισε το γκολ του αναφερόμενος στη Χαμάς

Ο Ισραηλινός ποδοσφαιριστής της Αντάλιασπορ, Σαγκίβ Γιεχεσκέλ, μετά το γκολ που σκόραρε κόντρα στην Τραμπζονσπόρ πήγε και έδειξε στην κάμερα ένα μήνυμα που ήταν γραμμένο στον επίδεσμο του. Το κείμενο που ήταν γραμμένο με μαρκαδόρο ανέφερε: " 100 ημέρες, 7/10" με τον παίκτη να αναφέρεται στις 100 ημέρες από την πρώτη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, να τον... χαρακτηρίζει στα social media ως ο "Σκλάβος του μίσους". 


Συνελήφθη ο παίκτης για "δημόσια υποκίνηση του κοινού σε μίσος και διχόνοια"

Η συνέχεια δόθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας με τον Γιλμάζ Τουντς να αναφέρει πως ασκήθηκε δίωξη κατά του παίκτη με την κατηγορία της "δημόσιας υποκίνησης του κοινού σε μίσος και διχόνοια", με τον Σαγκίβ Γιεχεσκέλ τελικά να συλλαμβάνεται. Χαρακτηριστικά ο Τουντς σχολίασε στα social media πως: 

"Η Γενική Εισαγγελία της Αττάλειας ξεκίνησε δικαστική έρευνα κατά του Ισραηλινού ποδοσφαιριστή Σαγκίβ Γιεχεσκέλ για το αδίκημα της «δημόσιας υποκίνησης του κοινού σε μίσος και εχθρότητα» λόγω της άσχημης δράσης του υποστηρίζοντας τη σφαγή που διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα μετά το γκολ που σημείωσε στον αγώνα Antalyaspor-Trabzonspor Super League. Καταδικάζω για άλλη μια φορά τις επιθέσεις του Ισραήλ, το οποίο έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας διαπράττοντας γενοκτονία στη Γάζα, ανεξάρτητα από παιδιά ή γυναίκες, νέους ή ηλικιωμένους, για περισσότερες από 100 ημέρες. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε πάντα δίπλα στους καταπιεσμένους Παλαιστίνιους".




Πρόεδρος Αντάλιασπορ: "Οι εθνικές μας αξίες είναι πάνω απ'όλα"

Θέση στο θέμα πήρε και ο πρόεδρος της Αντάλιασπορ, Σινάν Μποζτέπε, αναφέροντας στις δηλώσεις του τα εξής: 

"Είδα τη φωτογραφία. Οι εθνικές μας αξίες είναι πάνω απ' όλα. Δεν έχει σημασία πόσα μας φέρνει ο ποδοσφαιριστής. Θα ακούσουμε την απολογία του και πιθανότατα θα τον θέσουμε εκτός ομάδας. Μετά την απολογία του, θα λύσουμε το συμβόλαιό του και θα χωρίσουν οι δρόμοι του με την ομάδα. Οι εθνικές μας αξίες είναι πιο σημαντικές από οτιδήποτε άλλο".




Ελεύθερος ο Γιεχεζκέλ μετά την απολογία του


Τελικά μετά από πολύωρες συζητήσεις ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ ανέφερε πως τελικά ο παίκτης θα μεταβεί σήμερα (15/01) στη χώρα του. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το Ισραήλ έστειλε ειδικό αεροπλάνο για να τον μεταφέρει πίσω. Εντωμεταξύ διέρρευσαν και οι πρώτες δηλώσεις του ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια της απολογίας του με τον Γιεχεζκέλ να αναφέρει:
"Δεν έκανα κάτι για να προκαλέσει οποιονδήποτε. Δεν είμαι υπέρ του πολέμου. Υπάρχουν Ισραηλινοί που κρατούνται όμηροι στην Γάζα".