Τη δικαστική διαμάχη με τον Λούκα Βιλντόζα για αθέτηση συμβολαίου κέρδισε η Μπασκόνια, με τον πόιντ γκαρντ του Παναθηναϊκού να καλείται, αρχικά, να καταβάλει ένα εκατομμύριο ευρώ ως αποζημίωση στο σύλλογο της Βιτόρια, στη Χώρα των Βάσκων. Μάλιστα, το νομικό τμήμα του συλλόγου, που αγωνίζεται στη Euroleague, πρόκειται να ασκήσει έφεση επί της απόφασης, ζητώντας δύο εκατομμύρια ευρώ, αφού υποστηρίζει ότι αυτό είναι το ποσό στο συμβόλαιο που προβλεπόταν για το buy out του. 

Ο 28χρονος Αργεντινός έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι το 2021 για το NBA και τους Νιου Γιορκ Νικς, αλλά ύστερα από δύο παιχνίδια στη Summer League ο οργανισμός της Νέας Υόρκης τον αποδέσμευσε, ενώ ο ίδιος έκανε χειρουργείο στο γόνατο τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Τον Απρίλιο του 2022 υπέγραψε συμβόλαιο με τους Μπακς, ενώ τον Ιούλιο, αφού αποδεσμεύτηκε, συμφώνησε με τα "ελάφια" για δέκα μέρες. Επέστρεψε στην Ευρώπη και υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον Ερυθρό Αστέρα, κάτι που η Μπασκόνια θεώρησε παράτυπο, καθώς ο Βιλντόζα της ανήκε εφόσον γύριζε πίσω, ως εκ τούτου κινήθηκε νομικά και δικαιώθηκε. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αργεντινός έπαθε ρήξη έξω μηνίσκου στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με το Περιστέρι για την Basket League και την περασμένη Τρίτη, 9 Ιανουαρίου, υπεβλήθη σε επέμβαση. Αναμένεται να επιστρέψει στη δράση προς τα μέσα Φεβρουαρίου.