Πρόωρος αποκλεισμός για τους Στέφανο και Πέτρο Τσιτσιπά στον πρώτο γύρο του διπλού στο Australian Open.

Αποκλεισμός για τα αδέρφια Τσιτσιπά στο Australian Open

Δεν τα κατάφεραν οι Έλληνες τενίστες στον πρώτο γύρο του Australian Open μιας και ηττήθηκαν από τους Ατλμάιερ/ Ρέγιες Βαρέλα με 2-0 σετ (7-5, 7-5). Τα αδέρφια Τσιτσιπά θα μπορούσαν να είχαν καλύτερη τύχη στην αναμέτρηση αν κι εφόσον εκμεταλλευόντουσαν τα διαδοχικά μπρέικ πόιντς που τους παρουσιάστηκαν στο πρώτο σετ. Χαρακτηριστικά οι δύο Έλληνες πρωταθλητές είχαν επτά(!) ευκαιρίες για να προηγηθούν στον αγώνα αλλά δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να χάσουν το σετ και στη συνέχεια και τον αγώνα



Πέτρος Τσιτσιπάς:"Ήταν μία κακή μέρα για μένα"

Οι δύο αθλητές της χώρας μας μετά το τέλος του αγώνα έκαναν την αυτοκριτική τους με τον Πέτρο Τσιτσιπά να αναφέρει:  "Προσωπικά θεωρώ ότι το επίπεδό μου ήταν πολύ φτωχό σήμερα. Ίσως να μην είχα συνηθίσει το court. Tα προπονητικά γήπεδα είναι τελείως διαφορετικά. Ήταν, όμως, και μια κακή μέρα. Είναι λυπηρό που συνέβη σε Grand Slam. Ο Στεφ έπαιξε πολύ καλά, σέρβιρε εξαιρετικά. Και οι δύο θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι, αλλά για παίκτης μονού έκανε πολύ καλά τη δουλειά του. Δεν τον βοήθησα καθόλου, μερικές φορές, δεν είχα τη σωστή νοοτροπία."

Στέφανος Τσιτσιπάς: "Χρειαζόμαστε περισσότερα ματς μαζί με τον Πέτρο"

Από τη πλευρά του ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στις αδυναμίες που έδειξαν κατά τη διάρκεια του αγώνα: "Ήταν ένα από τα χειρότερα ματς μας. Μπορώ να αναλύω τα ματς, ξέρω τι πήγε λάθος και τι έλειπε. Οι επιστροφές μας ήταν φτωχές και δεν παίζαμε με τους καλύτερους servers στο tour. Πρέπει να βρίσκουμε λύσεις. Είχαμε ευκαιρίες για μπρέικ, σε μία από αυτές έχασα ένα backhand για πολύ λίγο. Θα ήταν η μεγαλύτερη στιγμή, διότι θα μας έδινε το σετ. Ελπίζουμε να παίξουμε περισσότερο μαζί, το χρειαζόμαστε. Είμαστε on και off. Κάποιες περιόδους παίζουμε, κάποιες όχι. Ο Πέτρος παίζει σε Challengers και ATP 250, εγώ παίζω μονό σε όλη μου τη ζωή. Χρειαζόμαστε περισσότερα ματς μαζί, διότι σήμερα δεν συντονιστήκαμε, δεν συγχρονιστήκαμε όπως συνήθως κάνουμε.