Η Ρόμα... τάραξε τα νερά στην Ιταλία καθώς ανακοίνωσε την απόλυση του Ζοσέ Μουρίνιο από τον πάγκο της την Τρίτη το πρωί (16/01). 

Τέλος από τη Ρόμα ο Μουρίνιο

Η ήττα της Ρόμα από την Μίλαν για την 20η αγωνιστικής της Serie Α ήταν η σταγόνα που... ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις της ομάδας με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Με τις φήμες να έρχονται στην επιφάνεια όλο και περισσότερο οι άνθρωποι της Ρόμα αποφάσισαν να πάρουν μία δραστική απόφαση και να δώσουν τέλος στη σχέση τους με τον Πορτογάλο προπονητή. 

Η ανακοίνωση της Ρόμα για την απομάκρυνση του Μουρίνιο

Η Ρόμα στην ανακοίνωση της ευχαρίστησε τον Ζοσέ Μουρίνιο και τους συνεργάτες του λέγοντας:  "Ευχαριστούμε τον Ζοσέ εκ μέρους όλων μας στην Ρόμα για το πάθος και τη δέσμευση που έχει δείξει από την άφιξή του στους Τζιαλορόσι. Θα έχουμε πάντα υπέροχες αναμνήσεις από τη διακυβέρνησή του, αλλά πιστεύουμε ότι, προς το συμφέρον του συλλόγου, είναι απαραίτητη η άμεση αλλαγή. Ευχόμαστε στον Ζοσέ και στους συνεργάτες του τα καλύτερα για το μέλλον".



"Πλήρωσε" τις τελευταίες κακές εμφανίσεις ο Μουρίνιο

Με την ιταλική ομάδα να βρίσκεται σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση έχοντας δύο νίκες στα τελευταία επτά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, οι ιδιοκτήτες ήταν εμφανώς δυσαρεστημένοι. Εκτός της ήττας από την Μίλαν στην τελευταία αγωνιστική της Serie A, οι "τζιαλορόσι" ηττήθηκαν και αποκλείστηκαν στο Κύπελλο Ιταλίας από την... αιώνια αντίπαλο Λάτσιο, με αποτέλεσμα να βγαίνουν νωρίς εκτός από έναν στόχο τους

Κατέκτησε το Europa Conference League με τη Ρόμα 

Στο ιταλικό πρωτάθλημα η Ρόμα βρίσκεται στην 9η θέση πέντε βαθμούς πίσω από την 4η Φιορεντίνα με το... όνειρο των ομίλων του Champions League να μην έχει σβήσει ακόμα. Ο Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της Ρόμα κατάφερε να κατακτήσει το Europa Conference League τη σεζόν 2021/22, ενώ την οδήγησε και στον τελικό του Europa League της επόμενης χρονιάς όπου και ηττήθηκε από τη Σεβίλλη.


Στους υποψηφίους για τον πάγκο της Ρόμα ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι

Οι άνθρωποι της Ρόμα βρίσκονται ήδη στην αναζήτηση του επόμενου προπονητή που θα κάτσει στον πάγκο τους μέχρι το τέλος της σεζόν αρχικά. "Φαβορί" σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα είναι ο πρώην παίκτης της ομάδας, Ντανιέλε Ντε Ρόσι, με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή να έχει προπονήσει στο παρελθόν την Σπαλ χωρίς... μεγάλη επιτυχία.