Είναι κάτοχος 18 παγκόσµιων τίτλων στο κικ µπόξινγκ και διεθνώς γνωστός µε το προσωνύµιο «Iron Mike». Ο Μιχάλης Ζαµπίδης αναλαµβάνει πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισµού στην Περιφέρεια Αττικής και µιλά για τη νέα του ενασχόληση µε τα κοινά, αλλά και τις επιχειρήσεις του. «Ηταν µια ενδιαφέρουσα πρόκληση για µένα. Μπορώ να εξελιχθώ πολύπλευρα και να προσφέρω, γιατί είναι στον τοµέα µου επάνω, σε έναν τοµέα όπου έχω περάσει όλη µου τη ζωή», αναφέρει για τις νέες αρµοδιότητες που του ανέθεσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και εξηγεί γιατί έπειτα από πολλά «όχι» κατέβηκε τώρα στον πολιτικό στίβο.

zampidis

Μιχάλης Ζαμπίδης: «Γι’ αυτό είπα “ναι” στον Νίκο Χαρδαλιά»

«Αν και είχα πολλές προτάσεις και από όλα τα κόµµατα, πάντα έκανα πίσω, φοβόµουν. Σίγουρα δεν ήθελα να έχω σχέση µε την τοξικότητα που βλέπω, όµως γενικότερα δεν έχω γνώσεις από ιδεολογίες και κόµµατα. Πιστεύω στην οµάδα και τόσα χρόνια, αν είχα κακή οµάδα, µετρούσα ζηµιές και ήττες. Οταν είχα καλή οµάδα, µετρούσα νίκες και καλά πράγµατα. Γι’ αυτό είπα “ναι” στον Νίκο Χαρδαλιά, γιατί αισθάνοµαι συµβατός σε αυτή την οµάδα, µε αρχηγό εκείνον. Επικοινωνήσαµε και κατάλαβα πως είναι µέσα σε µια οµάδα που φέρνει αποτελέσµατα. Είµαστε οι πράξεις µας. Είδα πως είµαι συµβατός στην αυστηρότητα στο να φέρνω αποτελέσµατα, αφού λειτουργώ µε αίσθηµα και συναίσθηµα τόσα χρόνια στον πρωταθλητισµό και πιστεύω πως µπορώ να προσφέρω και να εξελίσσοµαι κι εγώ αντίστοιχα», δηλώνει στο «Secret».

Φοβόμουν. Σίγουρα δεν ήθελα να έχω σχέση με την τοξικότητα που βλέπω. Πιστεύω στην ομάδα και τόσα χρόνια, αν είχα κακή ομάδα, μετρούσα ζημιές. Οταν είχα καλή ομάδα, μετρούσα νίκες


«Εκανα πραγµατικότητα ένα όνειρό µου»

O παγκόσµιος πρωταθλητής έχει επενδύσει και σε έναν εντυπωσιακό χώρο τριών επιπέδων, που φέρει την υπογραφή του, στην καρδιά του ΟΑΚΑ, φέρνοντας στην Ελλάδα τη νέα γενιά των premium fi tness clubs. «Εκανα πραγµατικότητα ένα όνειρό µου. Εφτιαξα ένα family fitness club, που είναι για όλους. Εχει από καφέ και παιδότοπο µέχρι την πιο εξελιγµένη γυµναστηριακή σειρά στον κόσµο. Εχει φτιαχτεί µε µεράκι και αγάπη. Ηταν κάτι που ήθελα πολλά χρόνια να φτιάξω, κάτι που να µην υπάρχει στην Ελλάδα. Εβλεπα µέσα από τα ταξίδια τι υπάρχει και το έφερα στην Ελλάδα. Χαίροµαι που ο κόσµος το έχει αγκαλιάσει», εξηγεί. Είναι άνθρωπος που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, αφού επιβλέπει τα πάντα. «Είµαι αυστηρός, όπως είµαι και µε τον εαυτό µου. Θέλω να είναι σε εξαιρετική κατάσταση και να διορθώνονται όλα. Πιστεύω στο τρίπτυχο “όραµα, δράση, αποτέλεσµα” και έχω µια εξαιρετική οµάδα, µε καλά παιδιά, µε πηγαία χαρακτηριστικά, γιατί πιστεύω πολύ στον νόµο της εξέλιξης. Ο κόσµος περνά όµορφα και χαίροµαι που ακούω τις καλύτερες κριτικές για τον χώρο αυτόν. Ο ίδιος χώρος, αλλά µε κόνσεπτ περισσότερο αυτοάµυνα και κικ µπόξινγκ, υπάρχει και στη Γλυφάδα», καταλήγει ο Μιχάλης Ζαµπίδης.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά»