Στα χαρτιά η Ελίνα Αβανεσιάν, νούμερο 74 στην παγκόσμια κατάταξη, δεν φάνταζε ως σημαντική απειλή για τη Μαρία Σάκκαρη στον δεύτερο γύρο του Australian Open. Η πραγματικότητα, όμως, αποδείχτηκε εκ διαμέτρου αντίθετη από τη θεωρία... 

Με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να βρίσκεται σε πολύ κακή μέρα, κυρίως πνευματικά (ενδεικτικό ότι τελείωσε την αναμέτρηση με 18 αβίαστα λάθη), η 21χρονη Ρωσίδα σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας της (2-0 σετ / 6-4, 6-4), εξασφαλίζοντας με πανηγυρικό τρόπο την πρόκρισή της στον 3ο γύρο του πρώτου τουρνουά Grand Slam της σεζόν. 

Η πρώτη ήττα της Σάκκαρη μέσα στο 2024 ήταν και... μοιραία

Παρά το γεγονός ότι η Σάκκαρη μετρούσε τρεις νίκες στις ισάριθμες πρώτες εμφανίσεις της μέσα στο 2024 (δύο νίκες στο United Cup και μία στον πρώτο γύρο του Australian Open), ουσιαστικά δεν κατάφερε να μπει στο πνεύμα της αναμέτρησης σε κανένα της σημείο, δίνοντας την ευκαιρία στη σαφώς πιο άπειρη αντίπαλό της να οπλίζεται με ολοένα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. 

Η κακή μέρα, μάλιστα, «φάνηκε από το πρωί, με την Αβανεσιάν να βρίσκει μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του πρώτου σετ και ουσιαστικά... να μην κοιτάει ξανά πίσω, φτάνοντας στο πρώτο καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση της νίκης, κερδίζοντας το σετ με 6-4. 

Ανάλογο ήταν και το σκηνικό στην έναρξη του δευτέρου σετ, με τη Ρωσίδα να «σπάει» ξανά νωρίς νωρίς το σερβίς της «Σακ Ατάκ», επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Η επικράτηση με 6-4 και στο δεύτερο σετ (με τη Σάκκαρη να δυσκολεύεται να «καθαρίσει» ακόμη και πολύ εύκολες φάσεις για την κλάση της) ήρθε απλά να πιστοποιήσει την ανωτερότητα της Αβανεσιάν σε όλα τα πεδία σύγκρισης που έκριναν την έκβαση της αναμέτρησης.