Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Τουρκία με μοναδικό στόχο την νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Volleyball Champions League. Τα σενάρια είναι πολλά αλλά οι "ερυθρόλευκοι" γνωρίζουν καλά πως με ένα καθαρό σκορ (3-0 ,3-1) θα είναι εκείνοι που θα πανηγυρίσουν. Δεν τα κατάφεραν όμως με την Ζιράτ να επικρατεί τελικά εύκολα με 3-0 σετ (25-22, 25-17, 25-18).

Τον... πλήγωσε το μπλοκ στο πρώτο σετ τον Ολυμπιακό

Το πρώτο σετ δεν ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό με τους Τούρκους να παίρνουν ένα γρήγορο προβάδισμα με 5-2 αλλά οι "ερυθρόλευκοι" χάρις στο πολύ καλό μπλοκ τους πέρασαν μπροστά στο σκορ με 6-7. Ο αγώνας από εκεί και μετά κύλησε πόντο - πόντο με τις δύο ομάδες να φτάνουν στα μέσα του πρώτου σετ ισόπαλες με 14-14. Ο Ολυμπιακός έβρισκε απαντήσεις στα πολύ καλά σερβίς της Ζιράτ με αποτέλεσμα να μένει κοντά στο σκορ καθ' όλη τη διάρκεια του σετ. Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης με μία πολύ δύσκολη επίθεση έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στην ομάδα του (19-21) με τον διαιτητή να δείχνει άουτ, με το challenge τελικά να δικαιώνει την ομάδα του Ντανιέλ Καστελάνι. Η Ζιράτ με ένα μικρό σερί 3-1 έφερε το παιχνίδι στα ίσια με το σετ να ξεκινάει από την αρχή στο 22-22. Κάπου εκεί όμως ο Ολυμπιακός "γκρέμισε" ό,τι έχτιζε μέχρι εκείνη τη στιγμή με τη Ζιράτ με τρία σερί μπλοκ να τελειώνει το πρώτο σετ και να κάνει το 1-0 υπέρ της.

Δεν... μπήκε ποτέ στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με το μπλοκ της Ζιράτ να κάνει... πλάκα στον Στερν σταματώντας τον τρεις συνεχόμενες φορές με αποτέλεσμα ο Καστελάνι να τον "τραβάει" στον πάγκο για να τον ηρεμήσει. Οι γηπεδούχοι που αγωνίζονται χωρίς ουσιαστικό άγχος εκμεταλλεύονταν τις κακές υποδοχές του Ολυμπιακού και με "όπλα" το σερβίς και το μπλοκ έβαλαν... δύσκολα στους Πειραιώτες. Οι Τούρκοι πήραν γρήγορα προβάδισμα πέντε πόντων στο δεύτερο σετ (10-5) με τους "ερυθρόλευκους" να μοιάζουν... χαμένοι. Η συνέχεια ήταν ανάλογη με την διαφορά όσο περνάει να γίνεται και μεγαλύτερη με την Ζιράτ να φτάνει στο +7 (18-11). Η τούρκικη ομάδα έκανε ό,τι ήθελε την ομάδα του Ολυμπιακού σε άμυνα και επίθεση ολοκληρώνοντας το σετ με 25-17 κάνοντας το 2-0.

Άργησε να... ξυπνήσει στο τρίτο σετ - Αναμονή για το CEV Cup

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο τρίτο σετ με σκοπό να τα δώσει όλα και έτσι έκανε, παλεύοντας την κάθε φάση ξεχωριστά. Οι γηπεδούχοι όμως με τον Τερ Ματ στο σερβίς δυσκόλεψαν πολύ την υποδοχή των Πειραιωτών. Με την διαφορά σε double score (8-4) ο Καστελάνι πήρε γρήγορα το πρώτο του τάιμ άουτ για να αλλάξει τα κακώς κείμενα των "ερυθρολεύκων". Τα πράγματα όσο περνούσε ο αγώνας δεν άλλαξαν ουσιαστικά με τους Τούρκους να παίρνουν προβάδισμα έξι πόντων (15-9) στα μέσα του σετ, με τον Ολυμπιακό να μη μπορεί να αντιδράσει. Παρά το μικρό "ξέσπασμα" των Πειραιωτών το σενάριο δεν άλλαξε με την Ζιράτ να κερδίζει και το τρίτο σετ με 25-18. Η ομάδα του Πειραιά μπορεί να μην τα κατάφερε στην έδρα της Ζιράτ και να... αποχαιρέτησε το Champions League, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" περιμένουν το άλλο παιχνίδι του ομίλου για να δουν αν θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στο CEV Cup.

Τα σετ: 25-22,  25-17, 25-18