Λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον ανερχόμενο 19χρονο Γάλλο Λούκα Βαν Ας, ο Νικ Κύργιος πρόβλεψε ότι ο Έλληνας πρωταθλητής θα είναι στο τέλος του Australian Open ο μεγάλος νικητής του πρώτου τουρνουά Grand Slam στο τένις. Τα λόγια του Αυστραλού μάλλον ενέπνευσαν τον «Στεφ», που θαρρείς και βάλθηκε να δικαιώσει τον... άσπονδο αντίπαλό του! 

Ένας Τσιτσιπάς που... χάζεψε το κοινό του Australian Open

Με μια ονειρεμένη εμφάνιση ο Τσιτσιπάς ισοπέδωσε στον τρίτο γύρο το νούμερο 79 της παγκόσμιας κατάταξης, χωρίς να αφήσει τον σχετικά άπειρο Γάλλο να πάρει ανάσα. Ειλικρινά πρόκειται για ένα παιχνίδι που δεν χωρά ίχνος σοβαρής κριτικής. Θαρρείς και έβλεπες κάποιο παιχνίδι προθέρμανσης ανάμεσα σε έναν παίκτη της πρώτης δεκάδας του παγκόσμιου τένις και έναν... ερασιτέχνη βοηθητικό παρτενέρ που απλά χρησιμοποιήθηκε ως σάκος του μποξ, για να προετοιμαστεί καλύτερα ο αντίπαλός του για τις επίσημες υποχρεώσεις του στη συνέχεια του Australian Open. 

Λίγο έλειψε ο Τσιτσιπάς να ολοκληρώσει την αναμέτρηση σε λιγότερο από δύο ώρες, καθώς χρειάστηκε 2 ώρες και μόλις 2 λεπτά για να φτάσει στο πανηγυρικό 3-0, παραχωρώντας μόλις και μετά βίας 7 γκέιμ στον Γάλλο (6-3, 6-0, 6-4). 

Ο Έλληνας πρωταθλητής μέτρησε 36 winners, υποχρέωσε τον αντίπαλό του σε αντίστοιχο αριθμό αβίαστων λαθών, ενώ αυτή τη φορά είδε και το πρώτο του σερβίς να λειτουργεί πολύ καλύτερα, καθώς το μενού της παράστασής του περιελάμβανε και 12 άσους. 

Τσιτσιπάς - Φριτζ για μια θέση στα προημιτελικά του Australian Open

Στους «16» ο Στέφανος Τσιτσιπάς καλείται να δώσει το πρώτο μεγάλο ντέρμπι στο Australian Open απέναντι στον Τέιλορ Φριτζ (νούμερο 12 της παγκόσμιας κατάταξης), καθώς ο Αμερικανός απέκλεισε τον Φαμπιάν Μορόζαν με 3-1 σετ και πήρε θέση στο μεγάλο ραντεβού με τον Έλληνα άσο, που δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.