Η ενίσχυση των υλικοτεχνικών δομών του ΠΑΟΚ με άξονα τη διαρκή ανάπτυξη της ομάδας και κυρίως την ύπαρξη ιδανικών συνθηκών προπόνησης και προετοιμασίας που θα συμβάλλουν στην ακόμη μεγαλύτερη παραγωγή ταλέντων μπήκε από το μεσημέρι της Παρασκευής σε ένα ιστορικό στάδιο, με τη θεμελίωση του νέου προπονητικού κέντρου του "Δικέφαλου του Βορρά" στην περιοχή της Θέρμης. 

Σύσσωμος ο ΠΑΟΚ στον αγιασμό του προπονητικού κέντρου

Σε μία τόσο σημαντική στιγμή για τον "Δικέφαλο του Βορρά" δεν θα μπορούσε να λείπει κανείς. Το παρών από το ποδοσφαιρικό τμήμα έδωσαν κανονικά οι Αντελίνο Βιεϊρίνια, Στέφαν Σβαμπ, Χάρης Τσιγγάρας, Γιάννης Μιχαηλίδης και ο Δημήτρης Πανίδης. Παρόντας εννοείται πως ήταν ο Χρήστος Καρυπίδης αλλά και οι Άγγελος Αναστασιάδης, Μάκης Γκαγκάτσης, Κυριάκος Κυριάκος, Μαρία Γκοντσάρεβα.

agiasmos_paok_2
agiasmos_paok_3
agiasmos_paok
agiasmos_paok_5

Το παρών έδωσε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Κανονικά στον αγιασμό βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου. Βρέθηκαν εκεί και πρώην ποδοσφαιριστές του "Δικεφάλου του Βορρά" όπως ο Κώστας Λαγωνίδης και ο Γιώργος Κωστίκος, αλλά ο αντιδήμαρχος ψηφιακής πολιτικής της Θεσσαλονίκης, Κώστας Βασιλόπουλος.

Άγγελος Αναστασιάδης: "Το μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο στα Βαλκάνια"

Σε δηλώσεις του ο Άγγελος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στο προπονητικό κέντρο που ετοιμάζεται λέγοντας: "Έχουν ήδη δαπανηθεί πολλά χρήματα και ο Σαββίδης αποδεικνύει πως θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλο. Είμαι σίγουρος πως σε αυτόν τον χώρο ο ΠΑΟΚ θα μεγαλουργήσει αφού θα δημιουργηθεί το μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο στα Βαλκάνια και το καλύτερο στην Ευρώπη".

Αντελίνο Βιεϊρίνια: "Μεγάλη η μέρα για τον ΠΑΟΚ"

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε και ο αρχηγός της ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια, και ανέφερε χαρακτηριστικά: Είναι μία μεγάλη ημέρα για τον ΠΑΟΚ. Εδώ θα δημιουργηθεί μία μικρή πόλη που θα στεγάσει όλες τις ομάδες μας από την πρώτη μέχρι και τα τμήματα υποδομής. Οι εγκαταστάσεις μίας ομάδας είναι πολύ σημαντικές και πιστεύω ότι θα βοηθήσει τις ήδη πολύ δυνατές ακαδημίες. Θα είναι το σπίτι μας και εδώ θα ξεκινήσουμε τη δουλειά για να κατακτήσουμε περισσότερους τίτλους και να κάνουμε τον ΠΑΟΚ ακόμα μεγαλύτερο".

agiasmos_paok_6
agiasmos_paok_4

Μάκης Γκαγκάτσης: "Επόμενο σχέδιο, η κατασκευή της Νέας Τούμπας"

Χωρίς να δώσει απαντήσεις στα περισσότερα ερωτήματα ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, άφησε να εννοηθεί πως η Νέα Τούμπα είναι καθοδόν αναφέροντας χαρακτηριστικά: Το προπονητικό είναι το "σπίτι" του συλλόγου. Επόμενος στόχος είναι η κατασκευή της Νέας Τούμπας. Όπως κανείς δεν γνώριζε για το νέο προπονητικό κέντρο και έγιναν όλα γρήγορα, έτσι ακριβώς θα μάθετε και για την Νεά Τούμπα".


Δείτε το βίντεο με τον αγιασμό του προπονητικού κέντρου του ΠΑΟΚ: