Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε νύχτα καριέρας αφού πήρε 20 ριμπάουντ, που είναι ατομικό ρεκόρ, και πέτυχε 20 πόντους, με ένα φλότερ να είναι το τελευταίο καλάθι του, στην άνετη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, 89-72, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για την 22η αγωνιστική της Euroleague. 

Ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού έγινε ο δέκατος παίκτης στην Ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών που φτάνει σε αυτά τα νούμερα συνδυαστικά, ωστόσο η τελευταία φορά που έγινε ήταν... 6.147 μέρες πριν. Ο αριθμός είναι τεράστιος και ας μην μπερδεύεται ο αναγνώστης με το μέτρο, δηλαδή τις μέρες, αφού αυτό το νούμερο μεταφράζεται σε σχεδόν 16 χρόνια και 10 μήνες από την τελευταία φορά που έγινε. Ο Μιλουτίνοφ ακολούθησε τα χνάρια του... Αντώνη Φώτση, ο οποίος είχε κατορθώσει ένα εκπληκτικό παιχνίδι στις 21 Μαρτίου του 2007 στη Μόσχα, όταν η Ντινάμο, που τον έφερε το 2005, αμέσως μόλις αποφάσισε να κάνει υψηλού προϋπολογισμού επένδυση, νίκησε 68-65 την Μπένετον Τρεβίζο. 



Ο Φώτσης έκανε ένα απίθανο ματς απέναντι στους ανταγωνιστικούς Ιταλούς, για την τελευταία αγωνιστική, μάλιστα, των ομίλων στο Top-16. Οι 22 πόντοι από τους συνολικά 68 που έβαλε η Ντινάμο, και τα 24 ριμπάουντ από τα συνολικά 56 που πήρε η ομάδα του ήρθαν σε ένα παιχνίδι με χαμηλό ενεργητικό, το οποίο, κιόλας, ήρθε 58-58 στην κανονική διάρκειά του και κρίθηκε στην παράταση. Η Ντινάμο, που πήρε 29 περισσότερα ριμπάουντ από την ιταλική ομάδα, νίκησε σε do or die παιχνίδι, αφού είχε το ίδιο ρεκόρ με την Μπένετον ως εκείνη τη στιγμή, 3-2, και η ομάδα που θα επικρατούσε θα προκρινόταν στα ημιτελικά. Ο Φώτσης πήρε 15 αμυντικά και 9 επιθετικά ριμπάουντ, σούταρε 6 στα 8 δίποντα, 2 στα 6 τρίποντα και 4 στις 6 βολές, ενώ είχε ένα κλέψιμο και τρία λάθη και βάρεσε... 39 στην επιρροή (efficiency). Για αρωγό δεν είχε όποιον κι όποιον, αλλά το συμπατριώτη του και κολλητό φίλο του, Λάζαρο Παπαδόπουλο, ο οποίος είχε, σε 32 λεπτά, 7 στα 15 δίποντα και 10 στις 14 βολές, ήτοι 24 πόντους, μάζεψε 11 ριμπάουντ και για γαρνιτούρα είχε από ένα κλέψιμο και ασίστ και τρία λάθη, με 31 efficiency. 

Για την Ιστορία, την Ντινάμο απέκλεισε 2-0 στα προημιτελικά η πρώην ομάδα των Φώτση και Παπαδόπουλου, Παναθηναϊκός, η οποία επρόκειτο να κατακτήσει το τέταρτο Κύπελλο Πρωταθλητριών της στο Final 4 που έγινε στο ΟΑΚΑ.