Ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει στο σημείο να παίρνει νίκες με όποιον τρόπο θέλει. Κόντρα στην Παρτιζάν μίλησε η άμυνα και η σκληράδα των παικτών του Αταμάν αλλά και τα μεγάλα σουτ στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Λεσόρ ήταν για ακόμη μια φορά ανίκητος, ο Ναν για ακόμη μια φορά το πρώτο βιολί στην επίθεση και ο Γκραντ παντού στην άμυνα εξουδετερώνοντας τον Ντόζιερ που θέλησε να καλύψει το κενό του Πάντερ.

Αυτή ήταν η 14η φετινή νίκη του Παναθηναϊκού στην Euroleague με τον Αταμάν να... διαψεύδεται μόνο στα τελευταία λεπτά για ότι είπε στη συνέντευξη τύπου του παιχνιδιού, καθώς το πάρτι ήρθε μόνο στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Πλέον το "τριφύλλι" στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, που ήταν για ακόμη μια φορά κατάμεστο. 

Άστοχο ξεκίνημα για Παναθηναϊκό και Παρτιζάν, προσωπική μονομαχία Ναν - Ντόζιερ στο πρώτο δεκάλεπτο

Σε αντίθεση με ότι συνέβη στα προηγούμενα παιχνίδια με Εφές και Μονακό, ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε το ίδιο εύστοχα από τη γραμμή των 6,75μ. ενώ και ο Λεσόρ είχε αντίπαλο στα μέτρα του καθώς ο Καμπόκλο έδινε ομηρικές μάχες με τον Γάλλο. Τη σκυτάλη από τον Καμπόκλο στο σκοράρισμα ανέλαβε ο Ντόζιερ και έτσι η Παρτιζάν κατάφερνε να βρίσκει ισχνά προβαδίσματα και να "κόβει τα φτερά" των γηπεδούχων.

Ο Κέντρικ Ναν ήταν αυτός που κατάφερε να κρατήσει την επίθεση του Παναθηναϊκού με τις γνωστές προσωπικές του ενέργειες ενώ η άμυνα έφτιαξε πολύ περισσότερο προς τα τέλη του δεκαλέπτου με τον Νάναλι να είναι εντελώς ακίνδυνος. Ένα τρίποντο του Χουάντσο έδωσε προβάδισμα ενός καλαθιού στους "πράσινους" στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Σερί με Γκραντ και Γκριγκόνις ο Παναθηναϊκός, απάντησε με Λεντέι και (ξανά) Ντόζιερ η Παρτιζάν

Η αστοχία του Παναθηναϊκού από την περίμετρο συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Όμως ο Γκραντ έκανε το ένα κλέψιμο μετά το άλλο και έτσι οι "πράσινοι" βρήκαν πόντους στον αιφνιδιασμό, καταφέρνοντας να κάνουν ένα μικρό 6-0 (34-29) με τον Γκριγκόνις, δίνοντας τη δική τους απάντηση στο σερί των τριών εύστοχων προσπαθειών του Σμάιλαγκιτς.

Το τρίτο φάουλ του (ούτως ή άλλως ευάλωτου στα φάουλ) Καμπόκλο ήταν ένα άκρως θετικό νέο για την ομάδα του Αταμάν. Ο Καμίνσκι δεν κατάφερε να κάνει ούτε καν αισθητή την παρουσία του και έτσι το προβάδισμα του "τριφυλλιού" έφτασε μέχρι και το +9 (40-31) χάρη στην εξαιρετική άμυνα. Όμως ο Ντόζιερ παρέα με τον Λεντέι (δεν είχε αγωνιστεί πολύ) οδήγησαν σε ένα σέρβικο 9-2 και μείωσαν τη διαφορά της ανάπαυλας (42-40).

Οι άμυνες έκαναν την εμφάνισή τους ξανά στην τρίτη περίοδο

Ο Αταμάν έβγαλε νωρίς τον Λεσόρ στο τρίτο δεκάλεπτο για να του δώσει ανάσες αφού ο Ζοτς είχε επιλέξει τον Κοπρίβιτσα λόγω των φάουλ του Καμπόκλο ενώ και ο Νάναλι έκατσε υποχρεωτικά στον πάγκο πάνω που... ζεσταινόταν, λόγω του τρίτου φάουλ που του πήραν οι "πράσινοι".

Οι μάχες ήταν ομηρικές και στις δύο πλευρές του παρκέ, το προβάδισμα άλλαζε διαρκώς χέρια και το μόνο σταθερό στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου ήταν ο... πανταχού παρών Γκραντ. Τα λάθη του Παναθηναϊκού έκαναν την εμφάνισή τους όμως η διαφορά παρέμεινε κοντά λόγω της σταθερής άμυνας. Το θηρίο Ματίας Λεσόρ πέτυχε ένα ασύλληπτο κάρφωμα στη λήξη της περιόδου και έδωσε μια σπίθα την οποία χρειαζόταν το ΟΑΚΑ.

Ο Λεσόρ έδωσε τη σπίθα, η άμυνα την έκανε... πυρκαγιά και ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μια ακόμη νίκη 

Αυτή η σπίθα έγινε... πυρκαγιά και στο παρκέ με τον Παναθηναϊκό να ξεκινά το τέταρτο δεκάλεπτο με 6-0 σε ένα δίλεπτο με τον Λεσόρ πρωταγωνιστή απέναντι σε Λεντέι και Σμάιλαγκιτς, ακόμη κι όταν χρεώθηκε με τέταρτο φάουλ. Ο Σλούκας βρήκε (επιτέλους) το μεγάλο σουτ που έψαχνε και ανέβασε τη διαφορά στο +7 (69-62) με ένα εξάλεπτο να απομένει ενώ τη διατήρησε με τάπα στον Άντζουσιτς.

Κάπου εκεί το κουράγιο της Παρτιζάν τελείωσε. Ο Μήτογλου με μεγάλο τρίποντο για το 75-66 σκότωσε τις... μηδαμινές ελπίδες των Σέρβων οι οποίοι αν και προσπάθησαν να επιστρέψουν, δεν έβαλαν τα σουτ που βρήκαν με τη διαφορά να εκτοξεύεται στο +11 (82-71) μετά από καλάθι και φάουλ του... βιονικού Γκραντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 42-40, 58-58, 84-71