Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Παρτίζαν στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου, στις 21:15 για την 23η αγωνιστική της Euroleague και φυσικά η απαίτηση δεν είναι άλλη από το να μετατραπεί το 13-8 σε 14-8. Ωστόσο, το παιχνίδι απέναντι στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο οποίος φυσικά θα δεχθεί το χειροκρότημα του κόσμου, και το συγκρότημά του κρύβει παγίδες, οι οποίες απορρέουν της σίγουρης απουσίας του Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι, λόγω σκωληκοειδίτιδας, αλλά και της πιθανής του Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος ήταν άρρωστος, δεν προπονήθηκε όλη την εβδομάδα και, φυσικά, ακόμα κι αν περιληφθεί στην αποστολή, θα είναι δύσκολο να δώσει πολλά λεπτά συμμετοχής. 

Στον Εργκίν Αταμάν δεν απομένουν πολλά περιθώρια, πέραν του να... ξεζουμίσει τον Ματίας Λεσόρ, ο οποίος, όπως είπε, έχει πρόβλημα στη μέση, και να βάλει τον Ντίνο Μήτογλου για κάποια λεπτά στη θέση του σέντερ.

Παναθηναϊκός: "Κανένα πάρτι, δεν είμαστε έτοιμοι"

"Η Παρτίζαν έχει μία απουσία (σημ. αυτή του Πάντερ), αλλά έχουμε κι εμείς αρκετές απουσίες. Πέρα από τον Βιλντόσα και τον Μπαλτσερόφκσι, ο Κώστας Αντετοκούνμπο ήταν άρρωστος έξι ημέρες και δεν ξέρω αν θα είναι έτοιμος να παίξει αύριο ή όχι. Και ο Ματίας Λεσόρ έχει πρόβλημα στη μέση εδώ και μία εβδομάδα. Μόνο σήμερα έκανε κανονικά ολόκληρη την προπόνηση. Οπότε δεν έχουμε κάνει καλή προετοιμασία για αυτό το παιχνίδι. Αυτή είναι η πραγματικότητα", είπε με απολογητική διάθεση ο Τούρκος τεχνικός του Παναθηναϊκού, όχι, όμως, χωρίς να προειδοποιήσει τους παίκτες του: "Το χειρότερο είναι να έχουμε διάθεση για πάρτι, γιατί μετά την νίκη επί της Μονακό δεν δουλέψαμε σωστά για μία εβδομάδα, είχαμε και κάποιους τραυματίες και κάποιους άρρωστους παίκτες, οπότε δεν είμαστε έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι. Το χειρότερο είναι να σκεφτόμαστε το πάρτι, πριν νικήσουμε ένα παιχνίδι.

Είμαστε σε μία καλή θέση, αλλά υπάρχουν ακόμα 13 παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε. Η Παρτίζαν είναι μία πολύ πειθαρχημένη ομάδα και αύριο (19/1) θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Παρτίζαν παλεύει σε κάθε παιχνίδι. Στο Βελιγράδι μάς νίκησε ενώ ήταν πίσω 10 πόντους στα τελευταία τρία λεπτά. Θα είναι καταστροφικό εάν οι πάικτες μου έχουν στο μυαλό τους το πάρτι". 

Ο Παναθηναϊκός έχει, μετά την Παρτίζαν, η οποία βρίσκεται στο 11-10 και έχει αρκετές πιθανότητες για τα play-in, τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, τη Δευτέρα, για την Basket League, ως εκ τούτου πρόκειται για δύο παιχνίδια που γίνεται να διατηρήσουν το ηθικό ακμαιότατο, αλλά και να αλλάξουν τις ισορροπίες, για αυτό και ο Αταμάν εφιστά προσοχή.