Επέστρεψε στις νίκες και στα... χαμόγελα η Άρσεναλ που βρέθηκε σε εξαιρετική επιθετικά μέρα "διαλύοντας" με 5-0 την Κρίσταλ Πάλας στο "Emirates" για την 21η αγωνιστική της Premier League. Πρώτη νίκη μετά από 34 ολόκληρες μέρες για τους "κανονιέρηδες".

Ανώτερη η Άρσεναλ που πήρε... αέρα δύο τερμάτων στο πρώτο μέρος

Η Άρσεναλ μπήκε αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο έχοντας ως στόχο να μην αφήσει πολλά περιθώρια στην αντίπαλο της και να επιστρέψει ξανά στις νίκες μπροστά στο κοινό της. Μόλις στο 11ο λεπτό, πήραν οι γηπεδούχοι το προβάδισμα, με τον Γκάμπριελ να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα και να γράφει το 1-0. Η Κρίσταλ Πάλας που είχε περιοριστεί κατά κύριο λόγο στο αμυντικό και ανασταλτικό κομμάτι, είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 33ο λεπτό με τον Λέρμα ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο του Ράγια και έκανε το σουτ όμως ο Ισπανός γκολκίπερ έκανε εντυπωσιακή απόκρουση κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (37'), οι "κανονιέρηδες" διπλασίασαν τα τέρματα τους και έβαλαν γερές βάσεις νίκης, με τον Χέντερσον να κάνει με αυτογκόλ το 2-0 για τους γηπεδουχους, σε μια φάση που ελέγχθηκε και πιστώθηκε από το VAR. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, απείλησαν στο 45+1' με σουτ του Λέρμα όμως δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο... παιχνίδι και έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με την Άρσεναλ να προηγείται με διαφορά δυο γκολ.

Στα... σχοινιά η Κρίσταλ Πάλας, πέτυχε τρίτο γκολ η Άρσεναλ

Με την Άρσεναλ να έχει την αυτοπεποίθηση και το υπέρ της προβάδισμα από το πρώτο μέρος, μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, είχε ευκαιρία με σουτ του Ράις στο 47ο λεπτό ενώ στο 59ο λεπτό βρήκε και για τρίτη φορά δίχτυα, με τον Τροσάρ ο οποίος έπειτα από ωραίο συνδυασμό με τους Ράγια και Ζεσούς έκανε το σουτ πετυχαίνοντας το 3-0 για την ομάδα του.

"Χτύπησε" με δυο γκολ του Μαρτινέλι στις καθυστερήσεις η Άρσεναλ

Η Κρίσταλ Πάλας προσπάθησε να βρει το γκολ, ανέβαζε τις γραμμές της στον αγωνιστικό χώρο δίχως να καταφέρει κάτι ουσιαστικό, με την Άρσεναλ να είναι ανώτερη κα' όλη την διάρκεια και να βρίσκει μάλιστα ακόμη δυο γκολ στις καθυστερήσεις. Ο Μαρτινέλι βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 90+4' για το 4-0 ενώ ο ίδιος... χτύπησε δυο λεπτά αργότερα (90+6') δίνοντας διαστάσεις θριάμβου για το τελικό 5-0 της ομάδας του που επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στις νίκες.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ (81' Κίβιορ), Ζιντσένκο, Έντεγκααρντ, Ράις (73' Ζορζίνιο), Χάβερτς (69' Σμιθ Ρόου), Σακά, Ζεσούς (81' Ενκετιά), Τροσάρ (69' Μαρτινέλι).

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Χέντερσον, Κλάιν (76' Αμαντά), Άντερσεν, Γκουέι (87' Τόμκινς), Μίτσελ, Λέρμα, Ρίτσαρντς, Χιουζ (68' Όζο), Έζε, Ματετά, Σλουπ (76' Φράνσα).