Με σκόρερ τον.... συνήθη ύποπτο Φελίπε, ο ΟΦΗ πήρε τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Παναιτωλικό τον οποίο και "λύγισε" με 1-0 από την... άσπρη βούλα στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League. Tην πρώτη τους νίκη μετά από τις 2 Οκτωβρίου πανηγύρισαν οι Κρητικοί.

Μπήκε με... φόρα ο Παναιτωλικός στο ματς

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε μόλις στο 4ο λεπτό από τον Παναιτωλικό, με τον Καρέλη να μοιράζει στον Σενγκέλια ο οποίος εκτέλεσε απευθείας όμως ο Μπάουμαν ήταν σωστά τοποθετημένος με αποτέλεσμα να μπλοκάρει και να απομακρύει τον κίνδυνο για την ομάδα του, Πέντε λεπτά αργότερα (9'), οι φιοξενούμενοι απείλησαν ξανά, με τον Καρέλη να εξαπολύει σουτ και τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Βρήκε τη λύση από την... άσπρη βουλα ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ αφού συνήλθε από το επιθετικό... ξέσπασμα του Παναιτωλικού, ανέβασε στροφές, πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο ενώ κέρδισε πέναλτι στο 25ο λεπτό, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Ντουάρτε στον Θοράρινσον. Ο Φελίπε ανέλαβε την εκτέλεση και με εύστοχο χτύπημα έδωσε το προβάδισμα (1-0) στους Κρητικούς. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν σημειώθηκε κάποια μεγάλη φάση από τις δυο ομάδες, σ' ένα πρώτο ημίχρονο που μπορεί να χαρακτηριστεί "φτωχό" βάσει ευκαιριών.





Ανέβασε στροφές ο Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, είχε τη μπάλα στα πόδια του ενώ απείλησε με σουτ του Λιάβα στο 56ο λεπτό, με τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι έδιναν βάση στο ανασταλτικό και αμυντικό κομμάτι με στόχο να διαφυλάξουν το υπέρ τους προβάδισμα όμως κυνήγησαν και δεύτερο γκολ για να έχουν... μαξιλαράκι ασφαλείας.

Άντεξε στην πίεση του Παναιτωλικού ο ΟΦΗ

Στο 81ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν, με τον Χουάνπι να επιχειρεί ωραίο σουτ λίγο έξω από την περιοχή και τη μπάλα να καταλήγει λίγο δίπλα από το δεξιό κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Ο Παναιτωλικός πίεσε μέχρι τέλους τα καρέ του ΟΦΗ όμως δεν βρήκε το... πολυπόθητο γκολ με τους Κρητικούς να αντέχουν στην πίεση και να κρατούν μέχρι τέλους το υπέρ τους προβάδισμα.





ΟΦΗ: Μπάουμαν (46’ Σωτηρίου), Θοράρινσον, Μπρεσάν, Βούρος, Λάρσον, Μεγιάδο, Γκλάζερ, Τοράλ (65’ Νέιρα), Μπάκου (58’ Μοσκέρα), Αμπάντα (58’ Αποστολάκης), Φελίπε (83’ Ντίκο).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Καπίνο, Λιάβας, Μπ. Ντουάρτε (75’ Μπακάκης), Μαλής, Μαυρίας, Πέρες (85’ Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης (46’ Φρ. Ντουάρτε), Τορεχόν, Χουάνπι, Σενγκέλια (65’ Μπουζούκης), Καρέλης (65’ Ζοάο Πέδρο).