Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει τεθεί αντιμέτωπος με τον Τέιλορ Φριτς τέσσερις φορές στο παρελθόν, με τον Αμερικάνο να επικρατεί στο τελευταίο κατά σειρά παιχνίδι στο Μόντε Κάρλο. Τα πράγματα στην Αυστραλία είχαν την ίδια ακριβώς κατάληξη με τον Φριτς να επικρατεί του Τσιτσιπά με 3-1 σετ (7-6, 5-7, 6-3, 6-3) και να τον αφήνει εκτός συνέχειας του Australian Open. Μάλιστα, η ήττα αυτή μπορεί να αποδειχθεί κομβική για τον Έλληνα πρωταθλητή και τη θέση του στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης. 

H πρόκριση για τους "8" του Australian Open άρχισε με θρίλερ

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τους δύο παίκτες να κρατούν το σερβίς τους χωρίς κάποια ιδιαίτερη δυσκολία, με τον Αμερικάνο να δείχνει πως βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τον Έλληνα πρωταθλητή. Κάτι μάλιστα που επιβεβαιώθηκε και στο τέλος του σετ με τον Φριτς να είναι πιο ψύχραιμος και να το αποκτά στο τάι μπρέικ με 7-3 κάνοντας το 1-0 υπέρ του. 



Έκανε το κρίσιμο μπρέικ ο Τσιτσιπάς και ισοφάρισε σε 1-1

Το δεύτερο σετ δεν είχε καμία απολύτως διαφορά με τον Έλληνα τενίστα να διατηρεί το σερβίς του και να ψάχνει να βρει τα μπρέικ πόιντς για να πάρει την πρωτοπορία. Στην μοναδική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς το εκμεταλλεύτηκε κάνοντας το μπρέικ στο 5-5. Στη συνέχεια κράτησε με δυσκολία το δικό του σερβίς και έκανε το 1-1 φέρνοντας τον αγώνα στα ίσα



Δύο γρήγορα μπρέικ του Φριτς και σε δύσκολη θέση ο Τσιτσιπάς

Το τρίτο σετ δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Στέφανο Τσιτσιπά με τον Φριτς να του κάνει γρήγορα το πρώτο μπρέικ κάνοντας το 2-0 στα γκέιμς. Ο Έλληνας πρωταθλητής όμως είχε την άμεση απάντηση κάνοντας με τη σειρά του μπρέικ στο σερβίς του Αμερικάνου. Κομβικό έμελλε να είναι το έκτο γκέιμ του σετ με τον Τσιτσιπά να έχει την ευκαιρία να το τελειώσει στο σερβίς του αλλά δεν τα κατάφερε. Αντίθετα, έδωσε στον Φριτς την δυνατότητα για μπρέικ πόιντ το οποίο και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο κάνοντας το 4-2. Από εκεί και πέρα ο πολύ καλός Αμερικανός τενίστας διατήρησε το σερβίς του παίρνοντας το σετ (6-3) κάνοντας το 2-1.


Πήρε και το τέταρτο σετ ο Φριτζ - Τέλος το Australian Open για τον Τσιτσιπά

Το τέταρτο σετ ξεκίνησε με καθυστέρηση μιας και ο Φριτς πήρε ιατρικό τάιμ άουτ χωρίς να δείχνει πάντως κατά τη διάρκεια του αγώνα ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Μετά από περίπου 10 λεπτά επέστρεψε ο Αμερικάνος με τον Τσιτσιπά να σερβίρει πρώτος. Στα πρώτα γκέιμς του σετ οι δύο παίκτες διατήρησαν το σερβίς τους με τον Φριτς να δείχνει πως έχει ένα προβάδισμα. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Αμερικάνος "κρατάει" το σερβίς του χωρίς να χάσει ούτε έναν πόντο από τον Έλληνα πρωταθλητή. Μάλιστα στο έβδομο γκέιμ ο Φριτς... έσπασε το σερβίς του Τσιτσιπά και απέχει μόλις δύο γκέιμ από τους "8" του Australian Open. Ο Αμερικάνος έκανε εύκολα το 5-3 από το σερβίς του και ολοκλήρωσε τον αγώνα κάνοντας μπρέικ στο σερβίς του Έλληνα τενίστα. Μεγάλη πρόκριση για τον Φριτς που θα βρει στο... δρόμο του τον Νόβακ Τζόκοβιτς για την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρά την σπουδαία προσπάθεια του έμεινε εκτός συνέχειας του Australian Open και θα ψάξει να βρει τι έφταιξε για να παρουσιαστεί καλύτερος στο μέλλον.