Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό για την 15η αγωνιστική της Basket League με την μάχη ανάμεσα στον Ματίας Λεσόρ και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να ξεχωρίζει.

Ντέρμπι στη Basket League ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Οι πράσινοι αντιμετωπίζουν τους ερυθρόλευκους με στόχο τη νίκη και την εξασφάλιση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια της Basket League. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πηγαίνει στο "ΟΑΚΑ" με στόχο να ισοφαρίσει τις νίκες και αν τα καταφέρει να καλύψει και τη διαφορά που ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Από τη πλευρά του ο Εργκίν Αταμάν γνωρίζει καλά πως αν επικρατήσει θα πάρει ένα μεγάλο προβάδισμα βαθμολογικό για το πρωτάθλημα αλλά και ένα ψυχολογικό αβαντάζ για τη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Άλλωστε σε λιγότερο από έναν μήνα οι δύο ομάδες αν επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά θα βρεθούν αντιμέτωποι και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος για την δεύτερη κούπα της σεζόν.


Σε δαιμονιώδη κατάσταση ο Λεσόρτ για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της σεζόν με τον Ματίας Λεσόρ να είναι... τρομακτικός στα τελευταία παιχνίδια. Ο Γάλλος σέντερ των πρασίνων έχει φέτος στη Euroleague σε 28 λεπτά περίπου ανά αγώνα 13,8 πόντους, 6,0 ριμπάουντ και 1,0 κλέψιμο με 67% στις βολές και 64% στα δίποντα. Ο Εργκίν Αταμάν... τρίβει τα χέρια του μιας και έχει βασίσει το παιχνίδι κάτω από τη ρακέτα στον Λεσόρ με τον ίδιο να τον δικαιώνει απόλυτα παιχνίδι με το παιχνίδι. Άλλωστε όταν δεν μπορούσε να βρίσκεται στις επιλογές του προπονητή του "τριφυλλιού" το post up παιχνίδι των πρασίνων ήταν τελείως διαφορετικό. Με τον Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι να βρίσκεται στα πιτς λόγω εγχείρισης και τον Κώστα Αντετοκούνμπο να είνα καταπονημένος από το θέμα υγείας που είχε ο Λεσόρ αναμένεται να αναλάβει το βάρος στο επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού από τη θέση "5".


Απειλεί τον Λεσόρτ ο φορμαρισμένος Μιλουτίνοφ

Το αντίπαλο δέος από πλευράς Ολυμπιακού δεν είναι άλλο από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν, στη συνέχεια αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών που τον άφησαν πίσω και τώρα δείχνει πως επανέρχεται δριμύτερος. Ο Μιλουτίνοφ σε 19,7 λεπτά ανά αγώνα στη Euroleague έχει 8,7 πόντους, 5,8 ριμπάουντ και 0,8 κοψίματα έχοντας 83% στις βολές και 61% στα δίποντα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε μέχρι πρότινος το πλεονέκτημα στους αγώνες να βγάζει τον Φαλ και να βάζει τον Μιλουτίνοφ και τούμπαλιν. Τη δεδομένη στιγμή όμως με τον Γάλλο "δεινόσαυρο" να βρίσκεται στα πιτς λόγω τραυματισμού ο Σέρβος σέντερ πρέπει να πάρει την... ομάδα στις πλάτες του. Το έκανε μάλιστα και στο τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό double double με 20 πόντους και 20 ριμπάουντ!



Η τιτανομαχία Λεσόρ - Μιλουτίνοφ θα κρίνει το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Οι διαφορές των δύο παικτών δεν είναι τόσες πολλές με τον Λεσόρ να είναι πιο αθλητικός από τη μία και τον Μιλουτίνοφ να είναι πιο καλός αμυντικά από την άλλη. Το παιχνίδι θα κριθεί κατα πολύ στην συνύπαρξη των δύο παικτών στο παρκέ αλλά και την αλληλοεξουδετέρωση από τους προπονητές τους. Ο Ολυμπιακός από τη μία θα πρέπει να παίξει με τον Φιλίπ Πετρούσεφ στο "5" λόγω της απουσίας του Φαλ και ο Παναθηναϊκός από την άλλη ίσως δοκιμάσει τον Ντίνο Μήτογλου που ήταν κομβικός στο "ΣΕΦ" με τα περιφερειακά του σουτ.