Το UFC 297 θα μείνει στην ιστορία ως ένα event που προσέφερε έναν από τους κορυφαίους αγώνες για την απόκτηση της κάρτας. Η middleweight κατηγορία, λοιπόν, γίνεται μία από τις καλύτερες του κορυφαίου ΜΜΑ promotion καθώς ο Ντρικού Ντου Πλεσί στέφθηκε πρωταθλητής.

Απίστευτη μάχη στο MMA που θύμισε... Ρόκι με τον Πλεσί νικητή στο τέλος

Ο πρώην πρωταθλητής Σον Στρίκλαντ έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε κόντρα στον αήττητο στο UFC, Ντου Πλεσί με τον δεύτερο να κερδίζει οριακά και να παίρνει το ματς έπειτα από απόφαση των κριτών και χωρίς να υπάρχει γκρίνια στο τέλος του αγώνα. Η μάχη έφτασε στους πέντε γύρους και ήταν κυριολεκτικά αιματήρη με τους δύο μαχητές επί της ουσίας ν’ αλλάζουν... πρόσοψη καθώς από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που υπήρξαν, είχαν αρκετά κοψίματα στα πρόσωπά τους. Στο φινάλε μάλιστα, υπήρξε η ευγενής άμιλλα από τους δύο αντιπάλους που παραδέχθηκαν ο ένας τον άλλον για την σκληρή μονομαχία που έδωσαν. Ήταν μία μάχη που θα... ζήλευαν ο Ρόκι Μπαλμπόα και ο Ιβάν Ντράγκο στο "Rocky IV".



Ο Ντου Πλεσί βρίσκεται στο UFC από το 2022 γράφοντας απίστευτη πορεία μέχρι στιγμής, γεγονός που τον οδήγησε μέχρι και στην κορυφή της κατηγορίας. Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα έκανε δηλώσεις, με το πρόσωπο του να τα... λέει όλα από τα συνεχομένα χτυπήματα που δέχθηκε