Σ' ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε πραγματικό... ντέρμπι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει δύσκολη  νίκη με 66-65 απέναντι στο Λαύριο στην παράταση για την 15η αγωνιστική της Basket League, με τον "δικέφαλο του βορρά" να επιστρέφει έστω και... αγχωτικά στα θετικά αποτελέσματα.

Νωθρό ξεκίνημα από τις δυο ομάδες

Σ' ένα ματς που δεν είχε και τον... καλύτερο ρυθμό στο ξεκίνημα του το Λαύριο έλυσε τον... γόρδιο δεσμό πετυχαίνοντας τους πρώτους πόντους με τρίποντο (0-3), ο ΠΑΟΚ με ωραία συνεργασία του Χάρισον και του ΜακΝις μείωσε σε 2-3 ενώ με ένα δικό του ξέσπασμα στη συνέχεια πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και προηγήθηκε με 10-5. Οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν τη διαφορά στους τρεις με τον Θόρντον (10-8) όμως στη συνέχεια οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις και πέρασαν μπροστά με 14-8. Το  Λαύριο πέτυχε καλάθι με τον Θόρντον στο κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου (14-10)  που βρήκε τους Θεσσαλονικείς να προηγούνται με τέσσερις πόντους διαφορά.



Ανέβασε στροφές στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ

Έπειτα από ένα μέτριο ποιοτικά πρώτο δεκάλεπτο, οι Θεσσαλονικείς μπήκαν πιο δυνατά στο παρκέ και με πρωταγωνιστές τους Τσαϊρέλη και Άλστον... εκτόξευσε τη διαφορά στους επτάμε (21-14). Το Λαύρο έβγαλε αντίδραση και κατέβασε τη διαφορά στους τέσσερις (23-19) με τρίποντο του Καστανιέδα ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν σε καλή μέρα τον Χάρισον που έκανε το 28-20 ενώ στη συνέχεια χάρη σε πόντους του ίδιου και του ΜακΝίς, ο "δικέφαλος του βορρά" πήρε την μεγαλύτερη διαφορά του στο ματς κλείνοντας το δεύτερο δεκάλεπτο στο +12 (42-20).



Έβγαλε αντίδραση και πέρασε μπροστά το Λαύριο

Στο τρίτο δεκάλεπτο, το Λαύριο πέρασε στην... αντεπίθεση με στόχο να ανατρέψει την κατάσταση κάτι και το οποίο κατάφερε. Με σύμμαχο της της άμυνα η ομάδα του Μέξα κατέβασε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (32-25) έπειτα από τρίποντο του Θόρντον ενώ ο Μουρ με καλάθι φάουλ μείωσε κι άλλο τη διαφορά στους τέσσερις (32-28). Ο ΠΑΟΚ που είχε... μπλοκάρει επιθετικά, είδε το Λαύριο φέρνει το ματς στα ίσα (32-32) με πόντους των Γόντικα και Καστανιέδα. Ο Μπελιάουσκας έδωσε.. ανάσα στους γηπεδούχους με τρίποντο όμως οι Καστανιέδα και Γκρόμοβς έδωσαν τη λύση στο Λαύριο που έκανε την ανατροπή και πήρε το προβάδισμα με 40-42.




Iσόπαλο το τέταρτο δεκάλεπτο, οδηγήθηκαν σε παράταση οι δυο ομάδες

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα για το Λαύριο στο τέταρτο δεκάλεπτο που ανέβασε τη διαφορά στους πέντε (40-45) χάρη σε μεγάλο τρίποντο του Ζάρα όμως από αυτό το σημείο και μετά ο ΠΑΟΚ έβγαλε πολύ καλές άμυνες και με πρωταγωνιστές τους Άλστον, Τσιακμά και Μαργαρίτη έτρεξαν σερί 7-0 κρατώντας τους φιλοξενούμενους μακριά από το καλάθι. Ο Άλστον με φοβερό τρίποντο έκανε το 53-47 όμως οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση και με σερί τρίποντα των Μουράτου και Ζάρα ισοφάρισαν σε 53-53. Ο Άλστον σε κρίσιμο σημείο του ματς πέτυχε 1/2 βολές για το 54-53 υπέρ του ΠΑΟΚ ενώ ο Θόρντον δεν κατάφερε και αυτός με τη σειρά του να ευστοχήσει σε δυο κερ,brδισμένες βολές με αποτέλεσμα να βα΄λει 1/2 και να οδηγηθελι ο αγώνας στην παράταση.



"Λύγισε" το Λαύριο στην παράταση ο ΠΑΟΚ

Στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης, ο Μουράτος ευστόχησε σε τρίποντο και έδωσε το προβάδισμα στο Λαύριο (55-57), ο Άλστον ισοφάρισε σε 57-57 όμως Καστανιέδα απάντησε με τη σειρά του με αποτέλεσμα να ανακτήσουν οι φιλοξενούμενοι το προβάδισμα (57-59). Ο Φρίντρικσον με φοβερό τρίποντο έκανε το 60-59 για τον ΠΑΟΚ που πέρασε μπροστά όμως η επιθετική... ραψωδία του Καστανιέδα οδήγησε το Λαύριο (62-63) ξανά μπροστά στο σκορ. Με λέι απ του Χάρισον και δυο βολές του Φρίντρικσον, οι γηπεδούχοι πέρασαν μρποστά με 66-63 σ' ένα αρκετά κρίσιμο σημείο. Ο Καστανιέδα με δυο βολές μείωσε σε 66-65 όμως έκανε βήματα στην τελευταία επίθεση της ομάδας του με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να πάρει τη νίκη.





Τα δεκάλεπτα: 14-10, 32-20, 40-42, 54-54 (κ.α) , 66-65 (παρ)

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης: